Wonen in Tilburg

Wonen in Tilburg

Heb jij altijd al willen wonen in Tilburg? De stad staat bekend om het tegendraadse, de humor, het sociale en het rauwe. Past dit bij jou? Dan ben je snel een gewend aan deze prachtige staat. LBB Naber probeert dan jouw droom waar te maken.

Hoe ziet de stad er precies uit?

De stad bestaat uit meerdere verschillende buurtschappen die onderling met elkaar verbonden zijn. Tilburg is tevens een stad met een rijke textielhistorie. Tilburg is dus een stad van de industrie. Het winkelgebied van Tilburg in de as van het centrum te vinden. Dit bestaat uit meer dan veertig winkel in onder één dak! Tilburg is een stad die veel te bieden heeft. Shoppen, ontspanning in de stadsparken of een rondvaart. Het is allemaal mogelijk. Is dit een stad waar jij in wilt wonen? Neem dan eens een kijkje op de websites van verschillende woning aanbieders.

Koopzondag & koopavond

In Tilburg vindt elke eerste zondag van de maand een koopzondag plaats. De enige uitzonderingen hierop zijn de feestdagen. De winkels zijn dan de gehele middag geopend. Dit is echter geen verplichting. Naast de maandelijkse koopzondag vindt ook elke een koopavond plaats. Deze vindt elke donderdagavond plaats, behalve buiten de ringbanen hier vind deze elke vrijdagavond plaats.  

Elke zondag van de maand is het koopzondag in Tilburg. Uitzonderingen hierop zijn: Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De winkels zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Winkels zijn niet verplicht om open te gaan op zondag. Op feestdagen gelden dus speciale winkeltijden, zoals hierboven vermeld.

Tilburgse markten

Naast de winkels heeft Tilburg ook een eigen markt. Deze valt te bezoeken van woensdag tot de vrijdag in maar liefst zes verschillende stadsdelen! Hier kun je onder andere verse groenten en fruit halen, maar ook verse vis. Daarnaast is er natuurlijk ook kleding te verkrijgen waar ontzettend veel keuze is voor weinig geld is!

Back to Top