Hoe kan ik mijn huis snel verkopen?

Hoe kan ik mijn huis snel verkopen?

Via makelaars en particuliere advertenties is een altijd een behoorlijk aanbod van huizen. Hoe kan jij ervoor zorgen dat jouw huis het verschil maakt tijdens de bezichtiging? Zodat jij snel je huis kan verkopen? Probeer het verschil te maken met deze 4 tips het verschil te maken.

#1: Zorg ervoor dat je huis er schoon uitziet

Maak je huis uitgebreid schoon. Probeer ervoor te zorgen dat er geen stofje te zien is. Een schoon en opgeruimd huis is vele malen aantrekkelijker om te zien dan wanneer het huis een grote chaos is. Hiermee kun je het gevoel aan een potentiële koper geven dat ze alleen nog maar hoeven in te pakken.

#2: Haal persoonlijke spullen weg

Zorg ervoor dat tijdens de bezichtiging het huis er zo neutraal mogelijk uitziet. Je had namelijk je huis ingericht naar jouw eigen smaak. Potentiële kopers hebben soms moeite om door persoonlijke voorkeuren van een ander heen te kijken. Door je persoonlijke spullen weg te halen kun je een drempel van de potentiële koper verwijderen zodat deze persoon weer stap dichterbij het kopen van jouw huis is.

#3: Zorg voor een juiste verkoopprijs

Als verkoper probeer je altijd het maximale eruit te halen. Zet niet te hoog in bij het verkopen van je huis. Wanneer je te hoog in hebt gezet en je moet alsnog zakken kost het je alleen maar meer geld. Daarnaast ruiken potentiële kopers misschien wel bloed als je meerdere keren moet zakken in je vraagprijs en verkoop je je huis aan het einde van de rit voor een veel te lage prijs. Door te starten met een realistische vraagprijs kan het u een hoop tijd schelen.

#4: Een makelaar of niet?

Het verkopen van je huis kan veel tijd in beslag nemen. Vaak is het inschakelen van een makelaar de beste optie. Deze persoon heeft vaak een netwerk. Hij zal dus sneller uw huis bij potentiële kopers onder de aandacht kunnen brengen. Daarnaast is een makelaar ook neutraal en kan als tussenpersoon functioneren tijdens het onderhandelen wat soms ook frustraties tussen beide partijen kan wegnemen.

Back to Top