Vuurtafels: de nieuwste trend & dit is wat je moet weten!

Vuurtafels: de nieuwste trend & dit is wat je moet weten!

Vanaf deze week kunnen we eindelijk weer naar de kapper. In plaats van ‘maandelijkse gewoonte’ lijkt het fenomeen ‘naar de kapper gaan’ een ware luxe. En ook winkelen is niet meer zoals het ooit is geweest. We zijn bewuster en genieten met volle teugen van de versoepelingen. Maar op vakantie? Dat zit er dit jaar niet in. Dus tijd om van je eigen tuin een kuuroord te maken. De nieuwste trend op tuingebied is toch wel de vuurtafel. Chique, gezellig, stijlvol.. Wie wil dat nu niet? 

Een mooie vuurtafel voor elke tuin

Vuurtafels zijn – zoals de naam het al zegt – een tafel met daarin een ingebouwde inbouwbrander verwerkt. Bij een vuurtafel op gas sluit je de inbouwbrander aan op een gasfles of aardgasaansluiting. Een draai aan de knop van het bedieningspaneel en je bent klaar om urenlang te genieten in je eigen tuin. Daar hebben we dus geen tripje naar Spanje of Italië voor nodig!

Er zijn vuurtafels in allerlei verschillende vormen, maten en materialen. Hout, aluminium, kunststof.. En ga je dan voor vierkant, rechthoekig, hoog, laag, klein of juist groot? Kortom, er is voldoende keuze. En met zoveel keuze is er altijd een vuurtafel die past bij jouw wensen. 

Wat je moet weten over vuurtafels

Het fijne aan een vuurtafel in de tuin is dat je zowel letterlijk als figuurlijk warmte toevoegt aan je tuin of terras. De vlam van de inbouwbrander is eenvoudig bij te stellen, waardoor je de warmte die vrijkomt ook zelf kunt regulieren. En met de afkoelende avonden in Nederland is dat geen overbodige luxe. Je hoeft dus niet langer in de weer te gaan met kleedjes of met je visite naar binnen omdat het buiten te koud wordt. Je zet gewoon je vuurtafel aan en het genieten kan beginnen. 

Buiten de inbouwbrander om is er nog voldoende ruimte om je drankjes en hapjes neer te zetten. Wil je toch graag gebruik maken van de gehele tafel? Bij veel aanbieders krijg je een RVS deksel geleverd, zodat je de brander eenvoudig en veilig af kunt sluiten. Handig voor als je veel visite hebt. 

Een vuurtafel is best prijzig. Maar met aankomend vakantiegeld (we kunnen toch nog even niet naar het buitenland) is een nieuwe vuurtafel ineens ook voor jou mogelijk. En vind je niet de gewenste vuurtafel of vuurzuil? Dan kun je ook zelf een losse inbouwbrander bestellen, zodat je je eigen vuurtafel kunt maken. Keuze genoeg. Maak je tuin dit jaar nog compleet. Je hebt er de tijd voor, dus maak er wat van! 

Back to Top