Zo creëer je sfeer in je huis

Zo creëer je sfeer in je huis

Je woning is een plek waar je je thuis moet voelen en op je gemak moet kunnen zijn. En voor sommige mensen is het lastig om lekker te relaxen in een strak en koel huis. Een warm en sfeervol interieur is daarentegen perfect voor gezelligheid en een knus gevoel. Daarom kan het heel fijn zijn om sfeer te creëren in je huis. Benieuwd hoe je dat doet? Dat vertellen we je in deze blog!

Zachte accessoires

Deze tip lijkt heel simpel, maar hij zal zeker werken! Je kunt namelijk makkelijk en snel sfeer creëren door gebruik te maken van zachte accessoires. Ga dus lekker winkelen voor een paar gezellige kussentjes, plaids en een poef. Ook een dik en zacht vloerkleed mag eigenlijk niet ontbreken in een sfeervol interieur. In de koude wintermaanden kruip je lekker onder een dekentje terwijl je geniet van een mooie film. Heel erg knus!

Sfeervolle verlichting

Ook met verlichting kun je makkelijk sfeer creëren. Wit licht is koel en fel, terwijl warm en zacht licht juist zorgt voor gezelligheid. Ook kaarsen mogen niet ontbreken! Je kunt ervoor kiezen om een aantal kaarsen uit te stallen op een dienblad of om ze juist lekker ongedwongen op de salontafel te zetten. Een kandelaar neerzetten op je dressoir is ook een heel goed idee. Tegenwoordig zijn er leuke lichtslingers verkrijgbaar met lampionnetjes. Deze staan ook perfect in een knusse inrichting.

Gordijnen

Gordijnen geven ontzettend veel warmte en sfeer aan je huis. Het is heerlijk om in de winter de gordijnen te sluiten en te genieten van een gezellige avond op de bank. Daarom is het belangrijk dat je gordijnen kiest die helemaal naar jouw wens zijn en bovendien passen bij je interieur. Heb jij ramen waarbij standaard maten niet passen? Dan kun je ook kiezen voor gordijnen op maat gemaakt. Zo kun je genieten van perfect passende raambekleding!

Kleurgebruik

Natuurlijk is ook het kleurgebruik van grote invloed op de sfeer in je huis. Je kunt door het kleurgebruik niet alleen het ruimtegevoel van de kamer bepalen, maar ook persoonlijkheid en sfeer creëren. Wit- en blauwtinten voelen snel koel aan, terwijl oranje juist warmte creëert. Voor een knusse en gezellige uitstraling kun je dus het beste gaan voor neutrale tinten met een warme ondertoon. Denk hierbij aan bruin, beige en paarstinten.

Planten

Ook planten kunnen ontzettend veel sfeer geven aan een huis. Er zijn ontzettend veel verschillende planten, dus ga hiervoor eens lekker winkelen! Zo vind je altijd wel een plant die bij jouw smaak en bij je interieur past. Een bijkomend voordeel van planten in huis is dat ze de lucht zuiveren. Zo kun je genieten van een schone, frisse lucht in huis!

Back to Top