verhuisdozen

De senior verhuizer

Een verhuizing kan een hele opgave zijn.  De logistieke problemen die je kan verwachten als je de uitdaging onderneemt om al je meubeltjes, spulletjes, kunst en de rest van je leven van het ene adres naar het andere te versjouwen, nemen vaak al snel de complexiteit van een militaire operatie aan, waar je Napoleon voor moet heten om het allemaal in juiste banen te kunnen leiden. Dat gezegd hebbende, met een beetje goede wil, en voornamelijk ook de ingeschakelde spierkracht van al je verzamelde vrienden en familie die je voor dit klusje hebt weten te strikken, lukt het vaak toch wel om je spulletjes zonder noemenswaardige schade te verkassen, aangezien het namelijk wel prettig is als je je nieuwe woning kan betrekken zonder nieuwe krassen op je tafelblad, een stoel die in duizend stukjes ligt, of je servies dat per ongeluk aan scherven geslagen is.

Maar wat als je geen vrienden of familie hebt die je hiervoor in kan schakelen?

Dit is een probleem waar vooral veel oudere mensen mee worden geconfronteerd. Je kan je immers afvragen, hoe ga je een massief eikenhouten tafel van het ene adres naar het andere verslepen als je de 60 hebt gepasseerd? En daarna nog een wasmachine? En als je kinderen ergens aan de andere kant van ’t land wonen, of de wereld, en je beste vrienden zelf ook allemaal de jongste niet meer zijn …

Het is een duidelijke opgave. Maar natuurlijk zijn hier wel oplossingen voor te vinden. Je kan natuurlijk een verhuisbedrijf inschakelen. En hoewel daar niets mis mee is, houden de diensten die door het gemiddelde verhuisbedrijf worden geleverd normaal gesproken weinig meer in dan verplaats mijn spullen van punt A naar punt B, en dat is het dan … En de praktijk leert dat dat vaak toch een beetje te weinig dienstverlening is voor oudere mensen die van stek verwisselen. Want als je meubeltjes en schilderijen en al het andere wat je bezit eindelijk in je nieuwe thuis zijn aangekomen, wat moet er dan nog gebeuren? Dozen moeten uitgepakt worden, meubels moeten neergezet worden, schilderijen en foto’s moeten opgehangen worden, het tapijt moet uitgerold worden, en zo is er nog een waslijst aan andere dingen die nog moeten worden gedaan. Dingen die het verhuisbedrijf niet voor je zal doen, en die vrienden en familie wel voor je zouden kunnen doen, als je ze bij de hand zou hebben.

Gelukkig bestaat er een oplossing voor dit probleem: Gespecialiseerde verhuisbedrijven die meer doen dan enkel je eigendom van het ene naar het andere adres vervoeren, en daar in een grote hoop achterlaten. Een goed voorbeeld hiervan is een gespecialiseerd verhuisbedrijf uit Arnhem dat zich specialiseert in het uitvoeren van seniorenverhuizingen; dat zijn verhuizingen voor oudere mensen, die worden uitgevoerd met het doel om zoveel mogelijk de stress van het verhuizen weg te nemen, door een bredere dienstverlening aan te bieden dan het gemiddelde verhuisbedrijf, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan  het ophangen van schilderijen, het aansluiten van de wasmachine en andere apparatuur, en zelfs het uitvoeren van schilder- en stoffeerwerk, en nog veel meer. In het kort is dit een verhuisbedrijf met extra’s, dat zich erop richt om het verhuizen voor ouderen mensen zo gemakkelijk en stressloos als mogelijk te maken. Kortom, verhuizen is geen onoverkomelijk obstakel meer, ook niet als je toevallig iets ouder bent.

Back to Top