Vijf leuke woonplaatsen in Noord-Holland

Vijf leuke woonplaatsen in Noord-Holland

Heb je werk gevonden in Noord-Holland maar woon je een beetje ver weg? Dan is het zaak dat je daar ergens nabij je werkplek een leuke woning kunt vinden. Om je een beetje te oriënteren kijk je daarvoor het beste eens goed rond in de provincie om zo te kunnen bepalen waar jij wilt wonen.

Leuk wonen in Limmen

Een leuke plaats om te wonen in nieuwbouw Limmen. Het dorp is gelegen in de gemeente Castricum en ligt nagenoeg tegen de plaats Heiloo aan. Limmen vormt samen met Dusseldorp een dubbelkern. In Limmen wordt nieuwbouw gezet waardoor het dorp zich uitbreidt en er meer mensen komen wonen. Van origine is het dorp een van de oudste van de provincie en vind je er een historisch centrum met veel bezienswaardigheden. 

Kies voor een andere plaats in de gemeente Castricum zoals Akersloot

Heb je wel interesse om in de gemeente Castricum te wonen dan kun je ook kiezen voor een van de andere plaatsen zoals Akersloot, Bakkum, De Woude en Dusseldorp. Akersloot is een dorp dat ook reeds eeuwen bestaat en dat deels aan het water gelegen is zodat het er mooi wonen is. Je vindt er diverse bezienswaardigheden en kunt er rustig wonen. 

Dicht bij de zee in Bakkum of op een eiland als De Woude wonen

In Bakkum woon je gescheiden van Castricum door de spoorlijn die tussen de plaatsen door loopt. Je woont er dicht bij zee waar je snel bent door de Zeeweg te volgen die leidt naar het strand van Castricum aan Zee, ook bekend onder de naam Bakkum aan Zee. Heb je de voorkeur om in een piepklein dorp in de gemeente te wonen dan kies je het beste voor De Woude. De plaats heeft iets meer dan 150 inwoners en ligt op een eiland dat alleen bereikbaar is met een pontje maar de natuur is er natuurlijk prachtig. 

Klein dorp Dusseldorp

Als laatste plaats in de gemeente Castricum waar het de moeite zeker waard is om te wonen noemen we Dusseldorp. De plaats heeft de naam gekregen van de tweede kern Limmen gekregen omdat deze groter is. Ook in Dusseldorp woon je in een heus dorp dat in de loop der tijden niet veel gegroeid is. Houd je van rust, natuur en niet te veel mensen om je heen? Dan is het zeker een goede keuze om in een van de plaatsen in de gemeente Castricum te gaan wonen.

Back to Top