Aandachtspunten bij het kopen van een boxspring

Aandachtspunten bij het kopen van een boxspring

Bent u op zoek naar een boxspring, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Het is gemakkelijk om overweldigd te worden door het enorme aanbod en de grote verschillen tussen de uiteenlopende modellen. Wanneer u echter van tevoren weet waar u op moet letten bij het kopen van een boxspring, wordt het veel makkelijker om het juiste model te vinden. Komt u er niet uit, vraag het dan aan de specialist op het gebied van de boxspring in Etten-Leur.

De levensduur van de boxspring

Wanneer u de prijzen vergelijkt van de verschillende modellen, is het belangrijk dat u de levensduur meeneemt bij de berekening. De boxspring zelf gaat gemakkelijk 20 jaar mee. De verschillende stoffen moeten echter tussentijds vervangen worden. Hoe meer onderdelen van de boxspring gehaald kunnen worden om te reinigen, hoe beter dit is voor de levensduur van de boxspring.

De stevigheid van de boxspring

De gemiddelde boxspring is voorzien van zes poten. Deze zes poten zorgen ervoor dat er meer stevigheid is én zij gaan kuilvorming in het matras tegen. Let daarom bij aanschaf altijd op het aantal poten en de plek waar deze poten gemonteerd worden.

Is de matrastijk uitwasbaar?

De boxspring wordt omsloten door een matrastijk, ofwel een matrashoes. In de meeste gevallen kan deze tijk gewoon in de was. Aangezien dit echter niet in alle gevallen mogelijk is, is het goed om hier extra aandacht aan te besteden tijdens het zoeken naar een boxspring.

De hoogte van een boxspring

Een van de grootste voordelen van een boxspring is de hoogte. Aangezien de boxspring hoger is dan een gemiddeld ledikant is het makkelijker om in en uit bed te komen. Vooral voor oudere mensen en mensen die slecht ter been zijn is dit bijzonder praktisch. Wilt u een boxspring om dit voordeel optimaal te benutten, let dan vooral op de ideale hoogte voor uw lengte. De specialist op het gebied van de boxspring in Etten-Leur kan u hierbij vrijblijvend helpen.

Het kiezen van een boxspring

Wanneer u op zoek gaat naar een boxspring, is het verstandig om eerst te kijken naar wat uw eigen wensen zijn. U zoekt immers een boxspring uit die minstens 20 jaar mee moet gaan en dan mag u best iets te wensen hebben. Wanneer u weet wat u zoekt, wordt het een stuk makkelijker om een boxspring te kopen die echt bij u past.

Back to Top