Radiatoren vervangen in de zomer

Radiatoren vervangen in de zomer

De zomer komt er weer aan. Heerlijke temperaturen, ramen en deuren open en de verwarming uit. Het ligt niet voor de hand maar dit is de ideale periode om de oude radiatoren te vervangen voor nieuwe radiatoren. Heb je dus nieuwe radiatoren nodig maak er dan een zomerproject van.

Installateurs hebben het minder druk tijdens de zomer

In de winter hebben de installateurs het een stuk drukker dan in de zomermaanden. Met name in de winter willen mensen nog snel een nieuwe verwarmingsketel of nieuwe radiatoren zodat ze er warm bij zitten. Daarnaast zijn er meer storingen en kapotte ketels die met spoed gerepareerd moeten worden.

Installateurs zijn erg gehaast in deze periode wat niet altijd zorgt voor een fijne samenwerking. Ze staan al niet bekend om het nakomen van afspraken dus drukte helpt hier niet aan.

Neem de tijd om je radiator te kiezen

Niets is vervelender dan dat je radiator het begeeft in de herfst of zelfs in de winter. Dit gebeurt vaker dan je denkt, installateurs hebben het niet voor niets zo druk in de winter. In het begin is het nog wel te doen. Je kan warme kleuren aantrekken. Dit houd je alleen niet de hele winter vol, zeker niet als het echt heel koud wordt en je de verwarming echt nodig hebt.

In de zomer heb je ruim de tijd aangezien je er warmpjes bij zit. Deze tijd kan je goed gebruiken omdat er tegenwoordig genoeg keuze is. Ga je voor een mooie designradiator of voor een handdoekradiator voor in de badkamer? Neem de tijd om langs te gaan bij diverse showrooms of kijk online.

Bespaar geld

Iedereen bespaart graag geld en je huis verwarmen is helaas niet goedkoop. Gas wordt steeds duurder dus hoe zuiniger je radiator is hoe beter. Door een nieuwe radiator aan te schaffen bespaar je zo 300 euro per jaar. Afhankelijk natuurlijk van je oude en van je nieuwe radiator.

Daarnaast willen installateurs in drukke tijden wat meer vragen om een radiator te installeren. Zeker wanneer het gaat om een spoedgeval. In de winter wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe radiator wanneer deze kapot gaat. Dit gaat je dus kosten.

Genoeg redenen om deze zomer de radiatoren nog eens te controleren en waar nodig te vervangen. Veel succes en in de winter zit je er warmpjes bij.

Back to Top