Tover je interieur om in een groene oase

Tover je interieur om in een groene oase

Het is de trend van 2018 om je interieur om te toveren tot een groene oase. Je kunt zoveel planten in je interieur zetten als je zelf wilt, want je interieur kan niet groen genoeg zijn. Planten staan natuurlijk gezellig in je interieur. Maar wist je dat er nog veel meer redenen zijn waarom planten in je interieur een goed idee zijn? Welke dat zijn, dat kun je lezen in deze blog.

Breng je interieur tot leven

Met een aantal groene planten breng je frisse lucht, sfeer en levendigheid in je interieur. Het kan niet groot en groen genoeg zijn. Je hoeft je daarbij trouwens niet alleen te beperken tot de woonkamer. Je ziet planten ook steeds vaker terug in de hal, keuken, slaapkamer en zelfs badkamer. Ook worden planten ook steeds vaker opgehangen. Op dit moment zijn de Pannenkoekplant, Monestera en de Yucca erg populair.

Goed voor je gezondheid

Planten zijn goed voor je gezondheid. Planten houden de luchtvochtigheid op peil. Hierdoor heb je in de winter minder last van een verstopte neus en keelpijn. Ook zorgen groene planten ervoor dat je interieur wordt voorzien van een schone lucht, doordat ze zuurstof produceren. En daarnaast geeft het een boost aan je productiviteit zoals blijkt uit onderzoek. Dus plaats planten ook vooral in de studeerkamer of werkkamer.

Planten maken gelukkig

Nog een reden om planten in huis te halen is omdat ze ons gelukkig maken. Uit een Brits onderzoek bleek dat mensen die in een groene omgeving wonen, dus omring worden met bomen en planten, veel gelukkiger zijn dan mensen die in een minder groene omgeving wonen. Daarnaast blijkt dat we ons beter kunnen concentreren en minder stress ervaren. Haal daarom vandaag buiten nog naar binnen door je huis vol met planten te zetten. En natuurlijk haal je ook een hoop voldoening uit het zorgen voor een plant.

Groene planten kopen?

Wist je dat je voor planten niet meer per se naar het eerste beste tuincentrum hoeft te rijden. Ook bij LOODS 5 in Amersfoort, Sliedrecht en Zaandam vind je een leuke collectie aan groene planten. Bovendien kun je hier ook terecht voor bijpassende potten. En natuurlijk kun je bij LOODS 5 ook terecht voor trendy meubels en accessoires.

Back to Top