Bekende Nederlandse schilders

Bekende Nederlandse schilders

Nederland staat heel bekend om de mooie schilderijen van vroeger, er komen mensen van over de hele wereld om de schilderijen van Rembrandt en van Gogh te bekijken in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het bekendste schilderij van Rembrandt van Rijn is de nachtwacht. Dit is misschien wel het bekendste schilderij van de wereld. Het is een heel groot schilderij dat te bewonderen is in het rijksmuseum. De afmetingen van het schilderij zijn 363cm X 438cm. Het is een groot schilderij met heel veel details, dat maakt het schilderij zo mooi en knap gemaakt. Het bekendste schilderij van van Gogh is de sterrennacht. Dit schilderij is geschilderd in de kleuren blauw, geel en bruin. Van Gogh heeft niet alleen de sterrennacht geschilderd hij heeft ook de Korenveld met kraaien, zelfportret en de slaapkamer geschilderd.

Schilderijen van tegenwoordig

De schilderijen van tegenwoordig zijn heel anders ten opzichte van vroeger. De verf die gebruikt wordt is nu heel anders dan een paar honderd jaar geleden. Ook de materialen zijn anders, zoals het doek en de kwasten. Niet alleen de materialen zijn veranderd, ook de stijl waarin er geschilderd wordt is heel anders. Tegenwoordig worden er dingen geschilderd die ze in die tijd niet eens kenden, zoals bijvoorbeeld auto’s en vliegtuigen. De vraag naar schilderijen is ook heel anders. Je kan tegenwoordig ook iemand wat laten schilderen wat jij graag wil hebben. Ook kun je gewoon schilderijen kopen in winkels, alleen moet je dan wel wat vinden wat jij mooi vindt, daar wordt niet gemaakt hoe jij het precies wil. Ook kun je schilderijen online bestellen, deze schilderijen gaan soms voor een vaste prijs en soms worden ze geveild. Dan is het schilderij voor degene die het meest betaald. Goedkope schilderijen vind je online Bij Jouwschilderijwebshop.nl.

Schilderijen online bestellen

De schilderijen kunnen een prettige aanvulling in je huidige interieur zijn, je kan er een lege muur in je woonkamer of kantoorruimte mee op vullen. Ook kan een schilderij wat meer sfeer of vrolijkheid geven aan een bepaalde ruimte. Het online kopen van schilderijen is heel gemakkelijk. Vooral, omdat je heel gemakkelijk door het assortiment kan kijken wat je wel of niet mooi vindt. Er zijn verschillende webshops die schilderijen aanbieden via internet, de prijzen van de schilderijen verschillen per schilderij. Ook kun je uit verschillende soorten schilderijen kiezen, zoals abstract en concrete kunst. Ook worden er voor de schilderijen verschillende kleuren gebruikt. Het mooie is dat de kunst door verschillende artiesten wordt gemaakt, en verschillende artiesten betekend verschillende stijlen. Een schilderij kopen is een geweldig idee om als cadeau te geven voor bijvoorbeeld een verjaardag of een andere speciale gelegenheid. Omdat schilderijen niet heel goedkoop zijn is het een goed idee om met meerdere mensen het schilderij te kopen.

Bron: Jouwschilderijwebshop.nl

Back to Top