Wat is een drukverhoger en wat doet het?

Wat is een drukverhoger en wat doet het?

Een lage druk of grote drukschommelingen op de waterleiding kunnen erg storend zijn. Niets is vervelender dan te moeten douchen onder een beperkte waterstraal of te moeten vaststellen dat de wasmachine opeens dienst weigert omdat de watertoevoer onvoldoende blijkt te zijn. Maar hoe ontstaan deze drukproblemen en wat kan je hieraan doen?

Oorzaken van lage waterdruk

Soms is de druk op het leidingwater al laag als het je woning binnenkomt, bijvoorbeeld als je hoog in een flatgebouw woont. Soms veroorzaak je de verlaagde waterdruk zelf door bijvoorbeeld een bijkomende kraan te installeren. Hierdoor heeft je woning opeens meer water nodig en wordt door de spreiding van hetzelfde volume water over meerdere aftappunten de druk op je waterleiding dus lager. Ook de overstap van een gewone douchekop naar een grotere regendouchekop kan al voor een verlaagde druk zorgen waardoor je dus niet maximaal zal kunnen genieten van dat binnengehaalde stukje wellness.

Oorzaken van drukschommelingen

Drukschommelingen op de waterleiding kunnen optreden wanneer jij bijvoorbeeld lekker staat te douchen en elders in huis een kraan wordt opengedraaid of de vaatwasmachine wordt aangezet. Opeens sta je dan onder een miezerig straaltje water. Bovendien kan je hierdoor ook een plotse temperatuursverandering van het douchewater ondervinden, afhankelijk van de temperatuur van het water dat op dat moment elders in huis wordt gebruikt.

Een drukverhoger voor een voldoende en constante waterdruk

Pak je waterdrukproblemen vandaag nog aan door de aanschaf van een drukverhoger van Soft Water Systems. Deze toestellen zijn uiterst stil en compact, ideaal dus om binnenshuis te installeren. Een drukverhoger kan eenvoudig worden aangesloten op de waterleiding. Door de drukverhoger voor de verwarmingsketel te installeren, worden ook temperatuurschommelingen voorkomen omdat hierdoor zowel op koud als op warm water de druk wordt gecontroleerd. Het beste is om de drukverhoger aan te sluiten net daar waar de waterleiding je woning binnenkomt. De installatie zal ervoor zorgen dat de waterdruk doorheen je ganse woning op peil en ook constant blijft. Je verkrijgt hiermee dus voldoende en ook gelijke druk op elke kraan. De pomp zal bovendien alleen werken indien dit echt nodig is wat het tot een uiterst energiezuinig systeem maakt.

Back to Top