Tips voor een mooie bedrijfstuin

Tips voor een mooie bedrijfstuin

De voordelen van een bedrijfstuin zijn enorm divers. Zo verlaagd een bedrijfstuin bijvoorbeeld stress, stimuleert het de creativiteit en ervaren medewerkers hun werkomgeving als prettig. Kortom, als ondernemer zijn er zat redenen om in een bedrijfstuin te investeren. Maar hoe zorg je ervoor dat je een mooie bedrijfstuin krijgt, zonder dat de onderhoudskosten flink oplopen? Daarvoor een delen we in dit artikel een aantal waardevolle tips met je.

Stem de beplanting op de seizoenen af

Omdat een bedrijfstuin zoveel voordelen biedt, wil je daar natuurlijk het hele jaar door van profiteren. Om ervoor te zorgen dat de tuin er dan ook het hele jaar door mooi uitziet, is het van belang om de beplanting op de verschillende seizoenen af te stemmen.

Concreet betekent dit dat de beplanting uit een mix moet bestaan van planten die het hele jaar door hun bladeren vasthouden en beplanting die alleen in bepaalde seizoenen bloeit. Dat zorgt niet alleen voor afwisseling in de uitstraling van je tuin. Ook voorkom je dat er periodes in het jaar zijn dat de tuin een kale bedoeling is.

Werk met speelse looppaden

Een bedrijfstuin moet een plek zijn waar je personeel kan ontspannen en ideeën kan doen. Dan is het wel zo prettig dat je een tuin maakt waarbij de looppaden speels door het groen kronkelen. Daardoor krijg je sneller het gevoel dat je een wandelingetje aan het maken bent. Gebruik voor de looppaden geen kleine steentjes, omdat het met nette schoenen niet prettig is daar overheen te lopen. Zeker niet als je hakken draagt!

Zorg voor voldoende zitmogelijkheden

Het zou zonde zijn als de bedrijfstuin niet kan worden gebruikt om in te lunchen of om in te vergaderen. Zorg daarom voor voldoende zitplekken in de bedrijfstuin. Denk bijvoorbeeld aan een picknicktafel, maar ook aan tafeltjes met een set stoelen erbij. Op die manier kunnen mensen die een 1 op 1 gesprek hebben ook lekker zitten, zonder dat ze worden gestoord door collega’s die bij hen aan tafel komen zitten.

Betegel geen grote oppervlakten

Grote oppervlakten die betegeld zijn kunnen een strakke uitstraling aan de tuin geven, maar zorgen er ook voor dat de bedrijfstuin er een stuk minder groen uitziet. Bovendien zijn de tegelvoegen een ideale plek voor onkruid om te groeien. Daarnaast kunnen tegels geen water opnemen. Betegel je dus een te groot gedeelte van de tuin? Dan kunnen er problemen ontstaan met de afvoer van het hemelwater.

Laat je adviseren door een vakman

Je ziet dat in dit relatief korte artikel er al een aantal aandachtspunten zijn benoemd waarmee je rekening moet houden als je een bedrijfstuin gaat aanleggen. Daarom adviseren we je om je te laten adviseren door een vakman. Laat hem de tuin voor je ontwerpen en geef daarbij je wensen aan, zodat je achteraf niet voor teleurstellingen komt te staan. Besluit je het onderhoud van de bedrijfstuin uit te besteden? Geef dat dan tijdens het offertetraject al aan. Mogelijk kun je op die manier een korting bedingen op de aanleg van de tuin.

Meer informatie over het laten aanleggen van een bedrijfstuin

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over bedrijfstuinen en wil je meer weten over de mogelijkheden? Benader dan een vakman voor advies. Een voorbeeld van een hoveniersbedrijf dat veel ervaring heeft met het ontwerpen en aanleggen van bedrijfstuinen, vind je hier: https://www.aardoomhoveniers.nl/dienst/bedrijfstuin/.

Back to Top