Je huis verkopen? Zie deze tips

Je huis verkopen? Zie deze tips

In de huidige huizenmarkt met hoge vraagprijzen, lijkt het ideaal om je huis te verkopen. Hoe gaat dat in zijn werk? En hoe voorkom je dat je steken laat vallen, waardoor je wellicht net niet de prijs krijgt die je zou willen? Nog steeds worden veelal dezelfde fouten gemaakt bij verschillende verkooptrajecten. Voorkom deze veelgemaakte fouten door onderstaande tips goed door te lezen. Zo haal jij het uiterste uit de kan en kun je met een tevreden gevoel jouw woning aan een tevreden koper overhandigen.

Je hebt een te hoge vraagprijs

Allereerst zul je aan de start van je verkoopproces een taxatierapport willen laten opstellen. Een taxatierapport is een rapport dat door derden, vaak een makelaarskantoor, wordt opgesteld om de waarde van je woning in te schatten. Het is aan te raden om dit door twee partijen te laten uitvoeren, zodat je zeker weet dat de prijs klopt. Een veelgemaakte fout is dat een koper de waarde van zijn woning overschat en dat is jammer. Niet alleen bestaat de kans dat je je huis niet (snel genoeg) kwijt raakt, maar het is ook zo dat hoe langer jouw huis in de verkoop staat, hoe eerder potentiële kopers zullen afdingen op je prijs. Immers, als men denkt dat jij je huis niet kunt verkopen, valt er wat te onderhandelen.

Je huis is niet schoon of opgeruimd

Bedenk dat de meeste mensen een visueel ingesteld brein hebben. Ze kunnen vaak niet door obstakels kijken, die zich in je huis bevinden. Zorg er daarom voor dat je huis er netjes uitziet. Niet te veel spullen en al helemaal niet rommelig. Berg zoveel mogelijk op in kasten of in de schuur.

Je huis is te leeg

Alhoewel je huis netjes opgeruimd dient te worden gemaakt, moet je hierin niet doorslaan: een leeg huis is verre van ideaal. Mensen willen juist kunnen fantaseren over hoe een ingericht huis eruit kan zien. Het is dus handig om bijvoorbeeld een minimalistisch design in te zetten. zorg voor wat mooie accessoires en blijf bij één of twee kleuren. Dit leidt de aandacht niet te veel af en zorgt voor een plezierig, overzichtelijk gevoel in het hoofd van de potentiële koper.

Onscherpe foto’s

Als laatste is het belangrijk dat je huis goed overkomt op de foto’s op internet. Wellicht is het handig om een professionele fotograaf in te zetten. dit is immers het eerste wat mensen zullen zien, dus het moet er perfect uitzien.

Naast de snelle winsten die je kunt behalen door het huis schoon te houden, niet te leeg te houden en de overige tips zijn er nog andere manieren die wat meer geld kosten en intensiever zijn. Hier zie je nog meer tips voor het verhogen van de waarde van je huis

Back to Top