Wat hang jij aan de muur?

Wat hang jij aan de muur?

Zijn de kale wanden in je interieur een doorn in je oog? Breng er vandaag nog verandering in. Een wand aankleden helpt niet alleen om je interieur meer sfeer te geven, ook zorgt het ervoor dat je ruimte minder hol klinkt en soms kun je de ruimte ook optisch groter laten lijken. Denk daarom goed na over de keuze van je wanddecoratie. Of het nu gaat om een wand in de keuken, woonkamer, slaapkamer of hal, de mogelijkheden zijn ontelbaar. In deze blog staan een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Fleur je wanden op

Heb je saaie wanden in je interieur die wel een kleurtje kunnen gebruiken? Ga daar dan nog vandaag verandering in brengen. Koop een pot verf en schilder je de muren in je interieur in je favoriete kleur. Of maak een leuke kleurencombinatie die je als verloop op de muur kunt verven. Ben je helaas geen ster in verven? Dan kun je het beste kiezen voor een leuk behang. Vandaag de dag zijn de behangtrends uitlopend: van fotobehang tot industrieel behang, van kleurrijk tot simplistisch behang. Ook zie je steeds vaker behangetjes in vrolijke kleurpatronen en natuurtinten.

Klokken

Een klok is niet alleen functioneel, maar ook nog eens decoratief aan je wand. Je hebt wandklokken in verschillende stijlen, kleuren, vormen en formaten. Hierdoor vind je altijd een klok die past aan de wand van jouw keuken, hal, slaapkamer of woonkamer. Kies voor een grote klok wanneer je een grote wand wilt opvullen. Of kies voor een uniek exemplaar met een prachtige wijzerplaat of in een bijzondere kleur, zodat het de eyecatcher van je slaapkamer of woonkamer vormt.

Creëer een fraaie fotowand

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, daarom maken we natuurlijk ook heel veel foto’s. Alleen jammer dat deze foto’s vaak op je telefoon of camera blijven staan. Breng hier verandering in en plaats daarom eens je mooiste foto’s als herinnering aan de wand. Kies voor grote fotolijsten of juiste voor kleine. Of maak een prachtige combinatie met verschillende soorten en groottes om een speels effect te creëren. Natuurlijk kun je fotolijsten ook op je dressoirkast of in de vensterbank neerzetten.

Spiegel aan de wand

Spiegels zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens functioneel. Wanneer je niet zo heel groot woont kun je met een spiegel je interieur groter laten lijken. Heb je donkere plekken in je interieur, dan kun je met een spiegel meer licht creëren. Let er wel op dat je de spiegel plaatst in een rustige ruimte, omdat het ook de spullen in je interieur verdubbeld. Het enige wat je hoeft te doen is een spiegel uit te kiezen die past in je interieur. Vandaag de dag heb je vele soorten spiegels, van industriële spiegels tot grote houten spiegels.

Dierenkop aan de wand

Ben je op zoek naar stoere wanddecoratie? Kijk dan eens naar een dierenkop voor aan de wand. Deze opvallende wanddecoratie komt in vele interieurstijlen goed tot zijn recht. Je vindt ze in allerlei soorten: van realistische dierenkoppen tot heel abstract. Iedere dierenkop heeft zijn eigen uitstraling. Een dierenkop kun je op een schouwplaatsen, maar ook boven een deur.

Back to Top