Zo kies je het juiste matras

Zo kies je het juiste matras

Wanneer je een nieuw matras wilt aanschaffen zul je merken dat er vele verschillende soorten en merken bestaan. Hierdoor wordt het je niet makkelijk gemaakt om een keuze te maken. Om rugklachten te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Wij geven je graag tips waarop je moet letten bij het aanschaffen van een nieuw matras.

Een goed matras

Een goed matras is voor iedereen anders en daarom bestaan er ook zoveel verschillende soorten matrassen. De lengte, het gewicht en postuur van een persoon speelt een belangrijke rol bij het kopen van een matras. Het is belangrijk dat het matras de juiste ondersteuning aan je lichaam biedt, zodat je rug niet onder spanning komt te staan. Verder zijn onder andere de hardheid, ventilatie en het warmteregulatie belangrijke factoren bij het kopen van een matras. We leggen je graag uit waarom.

Hardheid

De hardheid van een matras wordt bepaald ten opzichte van je lengte en gewicht. Bij een lang persoon wordt het gewicht van nature beter verdeeld dan bij een kort persoon. Dit betekent niet dat langere mensen standaard een zacht matras nodig hebben en kortere een hard matras. Ook factoren als lichaamsbouw en slaaphouding spelen een belangrijke rol. Wanneer je op je rug slaapt mag het matras harder zijn dan wanneer je op je zij slaapt. Voor zijslapers is het belangrijk dat de rug recht blijft tijdens het slapen, daarom is een zachter matras dan beter.

Ventilatie

Een matras dat goed ventileert zorgt ervoor dat je niet badend in het zweet wakker wordt. Iedere nacht verlies je gemiddeld 300 tot 600 milliliter vocht. Kies daarom voor een matras met goede ventilatie ofwel vochtdoorlating. Hierbij gaat het erom dat het lichaamsvocht goed doorlaat en afvoert.

Warmteregulatie

Bij een matras is het ook belangrijk om rekening te houden met de warmteregulatie. Het ene matras raakt sneller zijn warmte kwijt dan de andere. De warmteregulatie wordt bepaald door de samenstelling van lagen in het matras. Vraag in de winkel altijd naar de opbouw van het matras en in welke mate het matras zijn warmte wel of niet vasthoudt. En ga bij jezelf na of je het in bed vaak koud hebt of eerder te warm. Op die basis kun je het beste bepalen waar de warmteregulatie aan moet voldoen.

Laat je vrijblijvend adviseren

Wil je graag een persoonlijk advies over welk matras het beste bij jou past? Kijk dan eens op Boxspringkopen.nl. Daar staan experts voor je klaar om je te voorzien van een passend advies. Wij zijn er van overtuigd dat je weer een goede nachtrust tegemoet gaat. Graag tot ziens!

Back to Top