De vloer renoveren, hoe pak je dat aan?

De vloer renoveren, hoe pak je dat aan?

Kan jouw vloer wel een renovatie gebruiken? Dan kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Ten eerste zul je een keuze moeten maken tussen de vele verschillende soorten vloer en daarnaast moet je beslissen of je het helemaal zelf gaat doen of hiervoor een vakman in de arm neemt. In dit artikel bespreken we verschillende soorten vloeren waarmee je zelf aan de slag kunt en hoe je dit het beste aan kunt pakken. 

De huidige vloer aanpakken

Voordat je een nieuwe vloer kunt leggen, zul je eerst naar de huidige vloer moeten kijken. Is deze vloer vlak en kan er een nieuwe vloer overheen geplaatst worden of zul je deze eerst moeten verwijderen voordat de nieuwe geplaatst wordt. In dat laatste geval blijft er vaak een kale betonvloer over. Deze betonvloer heeft verschillende oneffenheden en kan waarschijnlijk wel wat repartie gebruiken. Hiervoor zijn verschillende producten te koop. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzing, zodat de betonreparatie perfect uitgevoerd kan worden.

Verschillende vloeren om uit te kiezen

Nu de vloer kaal is, kan er eindelijk begonnen worden met de nieuwe vloer. Je kunt mooie tegels leggen, maar deze zijn vaak wat koud en een vloerverwarming is dan misschien wel noodzakelijk. Ook zou je de zitgedeeltes kunnen voorzien van een vloerkleed, zo wordt je kamer toch mooi warm aangekleed. Liever geen tegels, maar een houten vloer? Ook dat is mogelijk. Bedek de vloer eerst met een dampdichte folie voordat je de houten planken gaat leggen en vergeet ook niet om wat ruimte tussen de planken en de muur, de planken kunnen immers nog wat uitzetten bij temperatuurverschillen. Wil je wat anders dan hout of tegels, dan is het moderne epoxy wellicht wat voor jouw kamervloer. 

Een moderne epoxyvloer

Wil je echt even wat anders, maar ben je wel op zoek naar een vloer die makkelijk in onderhoud is en er ook nog eens trendy uitziet? Dan is de epoxy vloercoating een uitstekende keuze. Naast de trendy uitstraling, beschermt de epoxy vloercoating de vloer tegen cuil en beschadigingen. De vloeistofdichte epoxy zorgt ervoor dat de vloer makkelijk in onderhoud is en erg hygiënisch. Je zou hem dan ook prima door kunnen leggen naar de keuken, waar nogal eens geknoeid. Een epoxy vloercoating kun je prima zelf aanbrengen. Bij aanschaf krijg je een uitgebreide handleiding waarmee je aan de slag kunt. Epoxy is verkrijgbaar in verschillende kleuren, in glans en mat glans. Ook kun je de vloer personaliseren met decoratieve instrooi vlokken. Op die manier maak je jouw vloer een uniek exemplaar van hoge kwaliteit.  

Back to Top