Voordelen van LED verlichting op kantoor

Het hebben van LED kantoorverlichting brengt meerdere voordelen met zich mee ten opzichte van de ouderwetse verlichting. Tegenwoordig investeren bedrijven al massaal in LED verlichting. In dit artikel worden de mogelijke voordelen van LED verlichting op een rijtje gezet.

Kostenbesparing

Kostenbesparing is voor veel bedrijven al een doorslaggevende factor. LED verlichting brengt namelijk veel minder kosten met zich mee in vergelijking met de traditionele verlichting. Dit kan wanneer een bedrijf een enorm kantoorpand heeft al snel heel veel geld besparen. In tegenstelling tot de traditionele verlichting brengt LED ligt het stroomverbruik ook vele malen lager. Dit lage stroomverbruik zorgt ervoor dat de investering in LED verlichting soms binnen 2 jaar al wordt terugverdiend.

Minder warmte afgifte

Een ander belangrijk voordeel van LED verlichting is dat de warmte afgifte vele malen lager ligt dan bij de oudere verlichting. Zo speelt ook de veiligheid een rol, de kans op brandgevaar neemt namelijk aanzienlijk af wanneer er gebruik gemaakt wordt van LED verlichting. Daarnaast is het misschien ook wel eens fijn om je handen niet te verbranden bij het verwisselen van een lamp.

Levensduur

De levensduur is misschien wel het meest belangrijke voordeel. Er zijn ook verschillende redenen voor waarom een LED lamp langer meegaat. Omdat een LED lamp niet warm wordt is het dus ook niet mogelijk om door te branden. Daarnaast is ook de elektronica in de lamp ook beter en kan deze lamp ook beter trillingen en eventuele schokken verwerken. Het grootste gedeelte van deze LED lampen is ook stof en waterdicht.

Beter voor de gezondheid

Als organisatie staat de gezondheid van uw medewerkers natuurlijk voorop. Goede kantoorverlichting kan stress verminderen bij de werknemers en ook ziekteverzuim zal lager liggen bij gezonde werknemers. Voldoende licht is dan ook belangrijk tijdens het werken. Het zorgt voor een beter humeur en daardoor zijn dus ook de werkomstandigheden beter.

Deze factoren zullen een positieve verandering bewerkstelligen wanneer er wordt overgestapt van de traditionele lampen naar de LED lamp.  

Back to Top