Verschillende soorten visgraat vloeren

Verschillende soorten visgraat vloeren

Ben jij overtuigd en wil jij een visgraat vloer gaat (laten) leggen in jouw woning of op kantoor? Mooi nieuws. Dan is het nu tijd om het soort visgraat vloer te kiezen. Hierin zijn namelijk meerdere soorten mogelijk. In dit artikel gaan we ietwat dieper in op de verschillende mogelijkheden. Zo kom jij weer een stapje verder in je proces. Wel zo fijn!

Solza.nl: de verschillende soorten visgraat

Voor dit artikel zijn we in gesprek gegaan met de mensen van vloerenwinkel Solza.nl. Zij hebben ons voorzien van informatie op het gebied van visgraat vloeren en hebben ons duidelijk gewezen op de verschillen tussen de soorten visgraat vloeren.

Visgraat

Visgraat vloeren zoals vrijwel iedereen ze kent natuurlijk. Deze vloeren zijn enorm populair en kunnen een ruimte in één klap als een luxe woning aan laten voelen. Deze vloeren zijn tegenwoordig beschikbaar in vrijwel alle soorten materialen. Je kunt hierbij denken aan plak PVC, ook wel eens dryback PVC genoemd, maar ook aan click PVC, laminaat en zelfs keramische tegels.

Walvisgraat

Heb jij een vrij grote ruimte en wil je niet dat de vloer te druk wordt? Dan is het wellicht het overwegen waard om eens een blik te werpen op walvisgraat. Walvisgraat is de grotere broer van het reguliere visgraat en is, zoals de naam al een beetje weggeeft, per vloerdeel een stuk groter. Doordat de individuele planken langer zijn ontstaat er een groter patroon en is het geheel een stuk kalmer. Vooral in grote ruimtes komt dit goed tot zijn recht. Walvisgraat vloeren zijn te verkrijgen in zowel laminaat als plak PVC.

Elleboog

Bij vrijwel alle soorten visgraat vloeren is het daarnaast mogelijk om een ander legpatroon aan te houden. Een populair legpatroon is bijvoorbeeld het elleboog patroon. Hiermee draai je de visgraat als het ware 45 graden waardoor er een andere invalshoek ontstaat.

Koop altijd bij een specialist

Wil jij een nieuwe vloer gaan aanschaffen en ben je nog aan het zoeken waar je dit het beste kunt doen? Dan adviseren wij jou om dit altijd bij een specialist op het gebied van vloeren te doen. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij Solza.nl. Solza.nl is een échte specialist op het gebied van onder andere visgraat, walvisgraat en Hongaarse punt vloeren en beschikt naar een showroom midden in de Randstad ook over een super gebruiksvriendelijke webshop. Heb jij vragen? Dan stel je deze gewoon aan één van de vele specialisten. Wel zo fijn!

Back to Top