Wat moet je weten over het hebben van een aquarium?

Wat moet je weten over het hebben van een aquarium?

Steeds meer huishoudens hebben een aquarium in hun huis. Binnen de aquaria wordt er onderscheid gemaakt tussen het zoutwater aquarium en het zoetwater aquarium. Velen hebben bijvoorbeeld een aantal goudvissen. Dit valt onder het zoetwater aquarium. Deze vissen zijn niet duur evenals het onderhoud. Daarnaast is er ook nog een zoutwater aquarium. Over het algemeen ziet een zoutwater aquarium er wel spectaculairder uit. Coral and Fish Store vertelt in dit artikel er meer over

Belangrijkste verschillen tussen zoet – en zoutwateraquaria

Het voornaamste verschil tussen beide aquaria is dat bij een zoutwater aquarium koralen en anemonen leven. Bij een zoetwateraquarium zijn dit voornamelijk planten. Uiteraard is er ook een verschil in de vissen. Zo leven in een zoutwater aquarium natuurlijk alleen maar zoutwatervissen en in zoetwater aquarium alleen maar zoetwatervissen. Bij de

zoutwater vissen moet echter de natuurlijke leefomgeving zoveel mogelijk overeenkomen met het aquarium. Dit is bij zoetwatervissen niet het geval. Daarnaast is ook de lichtinval belangrijk. Bij zoutwatervissen moet deze namelijk sterker zijn dan bij zoetwatervissen. Dit wordt gecompenseerd door de verlichting in het aquarium.

Zoutwatervissen

Zoutwatervissen zijn niet alleen erg leuk, maar geven ook nog eens een mooie uitstraling. Een zoutwater aquarium kan het huis veel meer opfleuren dan een zoetwater aquarium. Het straalt tevens ook meer rust uit waardoor je je sneller op je gemak kan voelen op het moment dat je thuis komt. Daarnaast is het ook voor kinderen leuk, vooral wanneer ze Nemo en Dory (van de film) zien zwemmen.

Grootte bepalen van het aquarium

Als laatste moet er gekeken worden naar de grootte van het aquarium. Zo heeft elke vis een andere ruimte nodig om in te kunnen leven. Dit onder ander afhankelijk van de groeipotentie van de vissen en ook de hoeveelheid vissen in het aquarium is belangrijk. Dit kunnen er niet te veel worden anders heeft dit negatieve gevolgen voor de leefomgeving. De grootte van het aquarium heeft uiteraard niet alleen met de vissen te maken, maar ook gewoon met het budget en of er überhaupt ruimte voor is.

Back to Top