Waar moet je op letten bij het kopen van planten?

Waar moet je op letten bij het kopen van planten?

Het kopen van de juiste buitenplanten is nog niet altijd een gemakkelijke keuze. In dit artikel geeft Kwekerij de Groot een aantal tips gegeven voor het uitkiezen van de juiste buitenplanten.

Kopen in het voorjaar

De beste periode om planten te kopen is in het voorjaar. Dit zorgt ervoor dat je beter kan zien wat je precies koopt. Wanneer je er bijvoorbeeld voor zou kiezen om een plant in de winter te kopen, kan zorgen voor problemen. Een plant moet namelijk zo snel mogelijk in de grond worden geplaatst. In de winter kan het namelijk voorkomen dat de grond te hard is om te planten. Dit geldt tevens de voor de droge zomerperiodes.

Controleer de plant zorgvuldig

Het is belangrijk om de plant nauwkeurig te controleren. Het kan namelijk zijn dat je anders een plant komt dat een aantal verstekelingen met zich meebrengt zoals onkruid. Dit onkruid kan zich dan vervolgens verder verspreiden over je eigen tuin. In sommige gevallen is dit er dan vervolgens moeilijk eruit te krijgen. Probeer daarom dit probleem voor te zijn door zorgvuldig te controleren. Controleer tevens eens de onderkant van de plant. Hoe zien de wortels eruit? Wanneer je een sierpot voor deze plant wilt kopen, wordt de plant dan niet te snel te groot voor deze sierpot?

De huidige staat van de plant

Wanneer er toch wordt gekozen om een plant te komen in een ongunstig seizoen. Hoe kan ik dan controleren of deze nog in leven is? Dit kan gemakkelijk gecontroleerd worden door over de bast te krabben. Wanneer er een donkerbruine kleur of heel erg lichte kleur tevoorschijn komt leeft deze plant niet meer. Het is tevens ook niet aan te raden om een plant te komen die al volledig in bloei zijn. Deze planten zijn vaak al over hun hoogtepunt heen. Het is dan ook aan te raden om een plant te kopen dat een knop heeft. Deze moeten namelijk nog in bloei komen. Deze planten zullen dat dan ook doen en pieken op het moment dat ze bij jouw in de tuin staan.

Back to Top