Kies zonwering van hoge kwaliteit

Kies zonwering van hoge kwaliteit

Verschillende soorten zonwering

Zonwering is ideaal om koelere ruimtes te creëren. Indien de zon fel op de ramen schijnt kan het extra warm worden in de woning en glas geleid deze warmte alleen maar extra. Indien je het koel wilt houden in het bedrijf of in je woning kun je voor zonwering kiezen. Medewerkers presteren beter op een koel verduisterd kantoor dan op een kantoor waar veel lichtinval is en de zon beeldschermen verblind. Een verduisterde koelere ruimte zorgt dus voor een fijn en gezond leefklimaat. Kies bijvoorbeeld voor witte houten jaloezieën en maak het kantoor een fijne werkplek. 

Rolgordijnen toepassen

Rolgordijnen zijn mooie subtiele gordijnen die exact in het kozijn vallen. Tevens kunnen ze helemaal passend op maat worden gemaakt en naar smaak en wens van jouw interieur. Een rolgordijn werkt verduisterend en zijn vaak in donkere tinten verkrijgbaar. Blauw en zwart zijn de beste kleuren voor optimale verduistering. Maar ook donkerrood of donkergroen hebben een fijne verduistering. Een rolgordijnen kun je door middel van een koort effectief oprollen en naar beneden laten glijden en bedekken ze het hele raam.

Paneelgordijnen toepassen

In tegenstelling tot een rolgordijn bestaat een paneelgordijn uit panelen die voor een beetje overlap van elkaar zorgen. Deze kunnen naast volledige verduistering ook zorgen voor wat speelse lichtinval. Zo kun je de panelen instellen door te schuiven. Je kunt kiezen om veel of weinig licht door te laten en schaduw te creëren. Voordeel is dat de zon niet helemaal verblind maar je nog wel een beetje licht in de ruimte hebt. 

Plissés en lamellen

Plissés zijn een soort optrek gordijnen die wat licht doorlaten maar ook verduisteren. De gordijnen zijn geplooid en zijn in diverse kleuren passend bij elk interieur te verkrijgen. Het voordeel is dat de plissés netjes zijn op te trekken als je de zon door het raam wilt laten komen en ook makkelijk naar beneden in verschillende hoogtes kunt instellen zodat ze wat licht doorlaten. 

Lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals kunststof en hout. Lamellen zijn latjes die als verduistering dienen en die in verschillende standen horizontaal over elkaar heen vallen. Lamellen kunnen onderling nog worden gedraaid om meer lichtinval of verduistering stand te brengen. Je kunt dus hiermee goed met lichteffecten en schaduwen spelen. HXB maakt diverse zonwering helemaal op maat voor elke raam en deur in de woning. 

Raamdecoratie voor bedrijfsruimten

Om het kantoor wat op te leuken doe je er goed aan gezelligheid te creëren door raamdecoratie toe te passen. Raamdecoratie op kantoor is in vele soorten, patronen, kleuren en maten verkrijgbaar. Vele soorten gordijnen en overige raamdecoratie geven sfeer aan je kantoor en maken de ruimte was huiselijk. Of je nu kiest voor robuuste zwarte lamellen of voor luchtige lichte paneelgordijnen. 

Lamellen worden onder andere veel gekozen voor kantoorramen vanwege de zakelijke strakke uitstraling. Denk hierbij aan grijze, witte of zwarte tinten. Lamellen ogen modern en passen bij moderne en industriële interieurs. Zowel houten als glimmende kunststof lamellen kleden de ramen helemaal aan. Lamellen zijn daarbij makkelijk af te nemen met een doekje.

Back to Top