Verschillende soorten vloeren voor in huis

Verschillende soorten vloeren voor in huis

Er wordt in Nederland ontzettend veel nieuwbouw geplaatst, maar er worden ook veel oude huizen en panden gerenoveerd. De ondergrond of vloer is heel belangrijk voor een interieur, gelukkig heb je ontzettend veel mogelijkheden op dit gebied. In dit artikelen gaan wij de populairste soorten vloeren behandelen. 

PVC vloeren

PVC vloeren zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden, dat is ook niet zo heel gek omdat ze veel voordelen bevatten. PVC vloeren zijn zeer geschikt voor vloeren die over vloerverwarming beschikken, het materiaal geeft de warmte namelijk beter door en dit leidt tot relatief lage stookkosten. Ook is PVC heel slijtvast en is amper van echte houten vloeren te onderscheiden, het materiaal is ook geluiddempend en heeft daarom een laag loopgeluid.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn ook nog steeds erg populair, het prijskaartje ligt vaak wel een stuk hoger dan PVC vloeren. Houten vloeren kunnen net als PVC vloeren heel goed om met warmte en zijn daardoor ideaal voor ondergronden met vloerverwarming. Hoewel veel houtsoorten er goed mee om kunnen gaan geldt dit niet voor iedere vloer, neem contact op met een specialist zoals Cibo Vloeren om je hierover goed te laten informeren. Een groot voordeel van houten vloeren is dat je het kan schuren, door het geheel schuren van een houten vloeren kan je krassen en deukjes verwijderen, ook krijgt het zo de originele kleur terug. 

Laminaat

Laminaat is één van de populairste vloersoorten in Nederland, het bestaat uit meerdere lagen die ieder andere functies en karakteristieken hebben, de dragerlaag, dessinlaag, HDF laag en toplaag. De dragerlaag is de onderste laag en deze beschermt het laminaat tegen vocht en geeft weer stabiliteit. Daarboven zit de HDF laag en dit is een laag vezels die onder hoge druk in elkaar geperst zijn, deze zorgt voor de sterkte van de plank. De dessinlaag is de laag waarop het uiterlijk is geprint, denk aan een houtnerf. Het laminaat wordt nog eens afgewerkt met een toplaag die hitte- en slijtbestendig is, ook beschikt deze laag over een UV bescherming waardoor de kleur behouden wordt. 

Linoleum

Linoleum is de laatste jaren ook erg populair geworden, voornamelijk omdat ook heel milieuvriendelijk is. Het wordt grotendeels uit natuurlijke ingrediënten gemaakt, buiten dat voelt de vloer ook warm aan, is het zeer sterk, is het makkelijk in onderhoud en heeft het een lange levensduur.

Back to Top