Verlichting in de eetkamer

Verlichting in de eetkamer

Tegenwoordig is er een hoop mooie designverlichting om je huis te versieren. Het is natuurlijk leuk om een prachtige lamp in je huis op te hangen, maar deze moet ook voldoende licht geven. Zo zijn de lichtbehoefte en de technische mogelijkheden belangrijke zaken om je in te verdiepen. Maar naast de technische mogelijkheden is het uiterlijk van het object natuurlijk erg belangrijk. Vooral boven de eettafel kan een designlamp erg mooi tot zijn recht komen. Deze lamp moet genoeg licht geven, maar ook sfeer en elegantie uitstralen. Natuurlijk heeft iedereen ook hierin een eigen smaak. De een wil sfeervolle, romantische verlichting, terwijl de ander voor strakke, moderne verlichting gaat.

 

Kroonluchters

 

Kroonluchters zijn typisch romantische sfeerverlichting.Echter heb je tegenwoordig ook kroonluchters die 2 soorten licht geven, namelijk sfeerverlichtingen gerichtlicht dat perfect is om bijvoorbeeld een eettafel te verlichten. Soms kun je deze zelfs ook tegelijkertijd gebruiken. Je hebt ook designverlichting gebaseerd op de traditionele Venetiaanse kroonluchters. Deze kunnen ook nog uitgebreid worden met meerdere ringen, zodat je een enorm maar mooi object in de ruimte krijgt.

chandelier-857820_640

Designlampen

 

Ook heb je designlampen in aparte vormen. Bijvoorbeeld de Alien van Next. Deze lamp ziet eruit alsof er een schepsel langs een touw naar beneden kruipt. Deze lamp is sierlijk en sfeervol en straalt elegantie uit. Ook is deze lamp geschikt voor buitengebruik, dus hiermee kan zowel het interieur binnen als buiten worden aangekleed.

ceiling-lamp-335975_640

De Plisse van Luceplan is een lamp gemaakt van speciale geplisseerde stof en hierdoor verlicht hij de ruimte op een bijzonder mooie manier. Het design van deze lamp werd ook bekroond met de Design-prijs van Frankfurt. De lengte van deze lamp is instelbaar van 60 tot 160 centimeter enhiermee kan de lichtspreiding over tafel worden bepaald.

bokeh-909391_640


Zo zie je dat er genoeg keus is wanneer je een mooie designlamp zoekt, en het is zeker de moeite waard om je er eens in te verdiepen!

Back to Top