Zo geef je je interieur een make-over zonder een fortuin uit te geven

Zo geef je je interieur een make-over zonder een fortuin uit te geven

Iedereen herkent het wel: in het begin ben je helemaal verliefd op de inrichting van je huis. Maar na een tijdje raak je eraan gewend en is het niet speciaal meer. Woningtrends komen en gaan, maar jouw interieur blijft hetzelfde, want een compleet nieuwe inrichting is natuurlijk niet goedkoop. Toch zijn er een aantal manieren waarop je wat dingen in je huis kan veranderen zonder je hele spaarrekening te plunderen. Benieuwd wat deze zijn? Lees dan vooral verder!

Interieurfolie

Met interieurfolie kan je je meubels heel gemakkelijk voorzien van een elegant en eigentijds patroon, zonder dat je gelijk nieuwe meubels aan hoeft te schaffen. Deze folie is verkrijgbaar in veel verschillende printjes: wat dacht je van steen, textiel, marmer of hout? Naast de lage prijs van deze folie is het supereenvoudig in gebruik: knip de juiste lengte af en plak het voorzichtig op het gewenste oppervlak. Maar wees gewaarschuwd: als je eenmaal aan de deur bent begonnen, zijn de keukenfronten, muren en kasten niet meer veilig!

Ga de boel herinrichten

Als je al helemaal geen geld uit wil geven, kan je de meubels en decoratie die hebt op een andere manier neerzetten. Draai de keukentafel bijvoorbeeld een kwartslag of wissel de zit- en eethoek om. Zo voelt je huis compleet anders. Of dit ook echt mogelijk is, verschilt natuurlijk per huis, maar wees creatief! 

Verborgen schatten

Ook deze tip kost je maar liefst 0 euro. Kijk op zolder of je nog oude decoratie of meubels hebt staan die je neer kan zetten. Waarschijnlijk heb je al superveel leuke items in huis en je creativiteit te gebruiken kan je het oude nieuw aan laten voelen. En vergeet niet: vaak kunnen kleine details een ruimte al heel anders aan laten voelen!

Back to Top