Besparen op kerstversiering

Besparen op kerstversiering

De Kerst zit er weer aan te komen. De meeste mensen worden hier erg blij van. Het betekent een kerstboom, gezellige kerstversiering, sfeer in huis, warme chocomel, cadeautjes en heerlijk eten. Om al helemaal in de kerstsferen te komen, is het leuk om je huis kerstklaar te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook leuk blijft voor je portemonnee?

Goedkopere winkels

December is een erg dure maand. Sinterklaas vieren, eten voor iedereen maken, cadeautjes kopen, het huis versieren. Voor je het weet is je geld op. Daarom geven we je tips om te besparen op kerstversiering. Zo kun je het geld dat je overhoudt weer gebruiken voor andere dingen. De eerste tip die we je kunnen geven: koop eens bij goedkopere winkels dan je gewend bent. Je hebt waarschijnlijk je vaste adresjes waar je elk jaar weer leuke dingetjes haalt voor de Kerst. Voor je het weet, ligt je mandje vol en ben je een paar honderd euro kwijt. Neem ook eens een kijkje bij goedkopere zaken. Je zal zien dat ze hier ook erg leuke versiering hebben en dat het enorm scheelt in je portemonnee. Wissel dus af tussen je gebruikelijke winkels en goedkopere winkels.

Do it yourself

Maak zelf kerstversiering. Ook al heb je het gevoel dat je niet erg creatief bent, je zal zien dat het helemaal niet moeilijk en erg leuk is om zelf dingen te knutselen en maken. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Kijk eens op Pinterest voor verschillende leuke DIY kerstspullen. Denk aan gehaakte sneeuwvlokjes voor in de kerstboom, kerststukjes met lichtjes erin of een zelfgemaakte adventskalender.

Winkel in de uitverkoop

Wil je echt goedkoop winkelen? Haal dan je kerstversiering in de uitverkoop. Bedenk je wel dat dit dan waarschijnlijk de versiering voor het jaar erop wordt. De goedkoopste kerstversiering vind je namelijk na de Kerst. De dagen na Kerst kan de korting op versiering en dergelijke oplopen tot wel 90 procent. Ook de laatste dagen voor de Kerst zijn vaak goedkoper, winkels willen dan namelijk graag van alle spullen af. Het is misschien minder praktisch, maar zo bespaar je wel erg veel geld. Ook online is vaak erg veel korting te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Warentuin, het grootste online tuincentrum van Nederland.

Back to Top