Verzekerd zijn voor schade aan uw dak

Verzekerd zijn voor schade aan uw dak

Een goed dak is het belangrijkste aspect van uw huis, vooral in het koude Nederland. Heeft u schade opgelopen waardoor uw dak op deze regenachtige dagen lekt? Lees dan gauw verder voor meer informatie het verzekeren van uw woning en over de kosten van een dak reparatie, want de schade die is ontstaan kan alleen maar zorgen voor nog meer schade door binnengekomen vocht en dat kan u uiteindelijk heel duur komen te staan.

De kosten voor een reparatie aan uw dak hangt af van de verschillende soorten pannen- en platte daken. Het is gebleken dat er in de meeste gevallen dakschade ontstaat door het uitdrogen of het oud worden van het bitumen materiaal dat gebruikt wordt in de dakbedekking. In zulke gevallen is het een goede keus om uw dak te slechts te repareren, in het geval van ergere schade zal er misschien zelfs een complete dakrenovatie moeten plaatsvinden. Gelukkig komt dit niet vaak voor. Vaak is de huidige verouderde dakbedekking nog prima in staat en is de schade of lekkage maar tijdelijk. De kosten van een reparatie wordt berekend per vierkante meter. Het is lastig om goede indicatie te geven van de totale prijs, daarvoor zal de dakschade natuurlijk eerst bekeken moeten worden door experts.

Vallen de kosten van de schade onder mijn verzekering?

Dat hangt af van de schade aan uw dak en wat de oorzaak hiervan is. Wist u dat een groot deel van de schade die uw huis kan krijgen verzekerd is onder de verplichte opstalverzekering? Een inboedelverzekering is daarbij niet verplicht, maar dekt daarentegen ook een ander deel van de schade. De vergoeding zou alleen van kracht zijn in het geval van een ‘onzeker voorval’. Een opstalverzekering vergoedt een bedrag als jouw huis is getroffen door bijvoorbeeld een blikseminslag, storm of neerslag. Heb je daarnaast ook een inboedelverzekering? Houdt dan in gedachte om deze twee verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Het komt weleens voor dat er schade ontstaat en er dan een geschil ontstaat over wie welke schade vergoedt. Heeft u verzekeringsconflicten met uw verzekeraar, doordat er wordt geweigerd schade te vergoeden? Dan zal het een verstandige keuze zijn om een advocaat in te schakelen, vind uw advocaat die gespecialiseerd is op het gebied van verzekeringsrecht.

Back to Top