OptiSleep Boxspring

Dat goed slapen belangrijk is voor je gezondheid weten we allemaal. Echter houden we ons niet altijd aan een aantal belangrijke factoren die kunnen zorgen voor een betere nachtrust.

Het wordt aangeraden om minimaal 8 uur per nacht te slapen, alleen niet iedereen heeft per se 8 uur slaap nodig. Sommige redden het met 6 uur slaap per nacht, andere mensen hebben 10 uur nodig om volledig tot rust te komen.

Als u slaapt herstelt uw lichaam zich weer van de inspanningen van de dag. De tijd die het duurt om in slaap te komen is per persoon verschillend, maar gemiddeld duurt het 15 minuten tot je in slaap bent.

Het is geen probleem als u af en toe te weinig slaap heeft, hiervan moet u echter geen gewoonte maken.

Slaap is iets wat serieus genomen moet worden. Slaapproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Een aantal veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Een psychische aandoening, zoals een depressie of een angststoornis.
  • Spanning. U kunt bijvoorbeeld gespannen zijn door uw werk of bijvoorbeeld uw relatie.
  • Lichamelijke klachten.
  • En wat vaak over het hoofd gezien wordt, een slecht bed.

Het belang van een goed bed

Veel slaapproblemen worden veroorzaakt door een bed welke niet goed ondersteund. Een goed bed ondersteunt het lichaam op drie belangrijke plaatsen, namelijk de nek, rug en heupen. Als er geen goede ondersteuning is kunnen de spieren niet optimaal ontspannen en heb je hierdoor geen goede nachtrust.

Boxsprings zorgen voor een goede ondersteuning en ventilatie. De boxsprings bestaan doorgaans uit een massief houten frame waarop veren worden gemonteerd. Hierop komt het matras welke meestal wordt geleverd met pocketveren, deze veren zitten ieder apart in een zakje verpakt. Pocketveren vormen zich naar uw lichaam en worden hierdoor ook geadviseerd. Na het matras volgt meestal nog het topdekmatras. Deze zorgt voor een zachtere ligging.

Om je nekspieren optimaal te kunnen ontspannen tijdens je slaap is het aan te raden om een goed hoofdkussen bij uw boxspring te nemen. Deze zorgt voor een noodzakelijke ondersteuning of u nu op uw rug ligt, of op uw zij. Doordat het hoofdkussen de ruimte tussen hoofd en schouders opvult geeft het steen aan de nekwervels.

Er zijn vier verschillende soorten hoofdkussens in het assortiment:

  • Synthetisch; dit materiaal werkt anti-allergisch en omdat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden zijn deze hoofdkussens heel hygiënisch.
  • Natuurlijke vezels; bij deze kussens wordt dons als vulmateriaal gebruikt. Het dons-percentage bepaald de hardheid van deze kussens.
  • Vormvaste latex; dit hoofdkussen behoudt zijn vorm door de hoge mate van vormvastheid. Het geeft extra steun aan hoofd en nek.
  • Visco-elastisch schuim; dit wordt bedoeld met traagschuim en werkt drukverlagend. Door invloed van warmte zal het kussen zich vormen naar je lichaam en voor de beste ondersteuning zorgen.
Back to Top