Een vliegenraam voor een insectenvrij huis

Een vliegenraam voor een insectenvrij huis

Bij de aanvang van de lente en de verhoging van de temperatuur in ons land, is het altijd aangenaam om de ramen en deuren open te laten. Zo kunnen wij zorgen voor voldoende ventilatie en een doorstroom van frisse lucht. Maar bij deze temperatuurstijging is het ook zo dat diverse insecten weer actief worden en de natuur weer ontwaakt uit de winterslaap.

Graag willen wij deze insecten buitenshuis houden en toch de deuren en ramen open kunnen houden. Er is een goede oplossing hiervoor door het installeren van een vliegenraam. Door middel van vliegenramen worden de insecten effectief geweerd en kan je alsnog de woning luchten op een warme zomerdag.

Een vliegenraam in elke gewenste maat

Vliegenramen zijn in diverse vormen en afmetingen beschikbaar. Door dit grote assortiment is er dus voor elke raam- of deuropening wel een passend vliegenraam te koop. Als jij zelf graag klust dan is een vliegenraam eenvoudig zelf te plaatsen. Uiteraard kan dit ook uitgevoerd worden door de leverancier.

Een vliegenraam is goed geschikt voor bijvoorbeeld een schuifpui of constructies waar de deuropening grote afmetingen heeft. Door middel van koppelprofielen is het ook nog mogelijk om vliegenramen te koppelen tot één vliegenraam.

Welk type vliegenraam uiteindelijk wordt gekozen is afhankelijk van een aantal factoren. Het is goed om eerst wat zaken op te meten voordat je naar de leverancier gaat. Je kunt de deur- of raamopening, waar het vliegenraam moet komen, als eerste opmeten. Daarnaast moet je ook overwegen of je daar een enkel of een dubbel vliegenraam wilt. Loopt de drempel van de deur schuin? Welke kleur zou goed passen voor het raamframe en het gaas als je kijkt naar de kleuren van de bestaande kozijnen? Welke soort handgreep wil ik op het vliegenraam? Al dit soort vragen zijn van belang voordat je de keus maakt voor het vliegenraam wat het beste bij jouw interieur past.

De voordelen van een vliegenraam

Met één makkelijke schuifbeweging kan je een ruimte afsluiten voor muggen en vliegen die jouw huis willen binnendringen. Een vliegenraam heeft vele voordelen, als belangrijkste kunnen wij noemen:

  • Simpel in montage
  • Warmte en kou wordt geweerd
  • Zonwerende en verduisterende eigenschappen
  • Beschikbaar in alle RAL kleuren
  • Geluidswerend
  • Ondoordringbaar gaas voor alle insecten
  • Simpele bediening

Het materiaal van een vliegenraam is aluminium, dit heeft diverse voordelen: onderhoudsvrij, sterk, licht in gewicht en een moderne uitstraling. De raamprofielen van een vliegenraam zijn te leveren in passende kleuren. Een vliegenraam is samengesteld uit hoogwaardige materialen met een lange levensduur.

Back to Top