Badkamer lekkages

Badkamer lekkages

Je zult het allemaal wel eens een keer meemaken dat je een lekkage hebt in je woning op een plaats die je zelf niet kunt repareren. Ook zal een lekkage vaak optreden op een moment dat het je zeer slecht uitkomt of midden in de nacht. De lekkages in huis zijn vaak moeilijk te repareren. Wanneer je een vochtplek op de muur of plafond ziet, is de plaats waar de lekkage zit vaak moeilijk te achterhalen. Als het water uit de muur spuit weet je waar de lekkage vandaan komt, maar dat zal niet snel gebeuren. Toch moet je ook snel er wat aan doen wanneer je een vochtplek op de muur of op het plafond ziet verschijnen. 

Bij oudere huizen zullen er vaker lekkages optreden dan bij de huizen die de laatste jaren worden gebouwd. Er kunnen bij oudere huizen scheuren in de leidingen ontstaan, omdat de muren gaan scheuren. In de oudere woningen werden vaak leidingen van zink of koper gebruikt. Deze materialen zijn sneller aan slijtage onderhevig dan de kunststof leidingen die tegenwoordig worden gebruikt. 

Het herstellen van de lekkage 

Wanneer je een vochtplek op het plafond krijgt op de plaats waarboven de badkamer is geplaatst, kun je ervan uitgaan dat de een badkamer lekkage hebt. Waar de lekkage precies in de badkamer is, kun je vaak moeilijk vaststellen. Je kunt om de lekkage te verhelpen een tegeltje wegkappen op de plaats waarvan je denkt dat daar de lekkage achter zit. Wanneer je veel geluk hebt, kun je de lekkage zien en dan zou je het zelf kunnen repareren. Toch is dat helaas vaak niet het geval. Je kunt vervolgens nog een tegeltje wegkappen en hopen dat daar de lekkage achter zit. In de meeste gevallen heb je al een halve muur gesloopt en zie je nog steeds niet waar de lekkage zit. Het is beter om er zelf niet aan te beginnen, maar laat een gespecialiseerd bedrijf langskomen. 

Lekdetectie bedrijf 

Het is eenvoudiger en goedkoper om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Je kunt er een nemen die een 24 uurdienst heeft. Je kunt ze dus dag en nacht bellen. Wanneer je ze belt, komen ze zeer snel bij je langs. Je moet ook niet aarzelen om ze tijdens de nachtelijke uren te bellen. Ze weten uit ervaring dat een lekkage zo snel mogelijk moet worden verholpen. Wordt het uitgesteld, dan kan de schade veel groter worden. Door middel van speciale lekdetectieapparatuur kunnen ze plaats van de lekkage bepalen. Ze kunnen precies aangeven waar de lekkage zit. Wanneer ze de plaats hebben bepaald, moeten ze een tegeltje weghakken en kunnen dan de leiding maken die de lekkage veroorzaakt. Daarna zullen ze de muur weer in orde maken. Je ziet dan niets meer van de reparatie. In de meeste gevallen ben je daarvoor verzekerd. Nu zal een verzekeringsmaatschappij niet moeilijk doen om de schade te betalen. Ze hebben liever dat je niet zelf gaat proberen om de lekkage te verhelpen. Ze weten dat zoiets vaker duurder is dan een reparatie door een lekdetectiebedrijf.

 

Bron: renovatienieuws.nl

Back to Top