Beton storten, wat jij moet weten

Beton storten, wat jij moet weten

Wil je graag een stevige ondergrond voor je woonruimte of veranda? Dit kan je realiseren door een laag beton te storten. Bij deze klus kan je de hulp van een specialist inschakelen of natuurlijk helemaal zelf te werk gaan. Zorg in het geval van het laatste dat je wel de juiste ondergrond aanlegt en het juiste soort beton gebruikt.

Zorg voor voldoende ondersteuning

Beton weegt behoorlijk wat. Het is daarom ook niet altijd mogelijk om de laag beton zonder enkele voorbereidingen op de ondergrond te leggen. Zeker niet wanneer je ook nog vloerverwarming in de vloer wilt. In dit geval is het belangrijk om eerste de juiste wapening aan te brengen, bijvoorbeeld in de vorm van kunststofvezels of stalen matten. Op deze manier houd je het beton ook zo constant mogelijk in vorm waardoor je de kans op scheuring voor een groot deel kan verkleinen.

Beton zelf maken of kant-en-klaar bestellen

Als je het beton zelf wilt storten, is het ook belangrijk dat je ook goed timet wanneer je start met het maken van het beton. Zeker wanneer het gaat om grote hoeveelheden. In dit geval kan jij jezelf ook heel wat werk uit handen nemen en het beton bestellen. Geef aan de specialist door welk soort beton je wilt hebben, voor welke toepassing het is en wat de gewenste hoeveelheid beton is. Vervolgens doen de producenten hun uiterste best om het beton de volgende dag af te leveren op het gewenste adres. Dit kan je een hoop werk besparen.

Soorten beton

Er zijn verschillende soorten toepassingen waar je beton voor wilt gebruiken. Daarom is er ook beton verkrijgbaar in verschillende soorten. Voorbeelden hiervan zijn vezelversterktbeton (geschikt voor rotondes en kunstwerken die buiten staan), kleurbeton (met pigment voor de gewenste tint) en hoge sterkte beton (wordt vooral toegepast bij grote constructies als viaducten en bruggen). Er zijn nog veel meer verschillende soorten beton verkrijgbaar. Laat je daarom ook altijd informeren door een specialist zodat jij altijd de juiste variant gebruikt voor jouw vloer of constructie.

Back to Top