Bad of luxe douche? Zo maak je de beste keuze

Bad of luxe douche? Zo maak je de beste keuze

Een badkamer is een ruimte in huis waar je je op je gemak wil voelen, waar je op elk moment van de dag kunt ontspannen. De indeling en inrichting van de badkamer speelt daarbij een grote rol. Want wat voor jou belangrijk is in een badkamer, is voor de ander wellicht een stuk minder belangrijk. Bovendien is de indeling van je badkamer ook heel afhankelijk van de beschikbare ruimte die je hebt. Een van de keuzes waar velen mee worstelen bij een badkamer ontwerpen, is kiezen voor een bad of een luxe douche. Een luxe douche neemt wat extra ruimte in beslag in vergelijking met een reguliere douche, waardoor een bad vaak niet past. Een bad is daarentegen voor velen toch ook een echte must-have. Wij zetten de voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Luxe douche

Soms kan een het nemen van een warme douche erg fijn zijn. Na een koude winterdag of een uurtje intensief sporten kom je helemaal tot rust in een warme douche. Een luxe douche maakt deze vorm van ontspannen nog veel groter. Een luxe douche heeft als extra functionaliteiten ten opzichte van een gewone douche dat je vaak meerdere standen van de waterstraal kunt kiezen, je kunt kiezen voor de stoomfunctie, tijdens het douchen je favoriete muziek afspelen of zelfs op een zitje kunt gaan zitten. Je ervaart op die manier het echte wellness idee. Nadeel van deze luxe douche is dat de prijs hoger kan uitvallen dan een reguliere douche. Je kunt het zo gek maken als je zelf wel. Hoe meer functies, hoe hoger de prijs.

Ontspannen in bad

Een bad is voor velen ook niet weg te denken uit de badkamer. Het bad vol laten stromen met lekker warm water en frisse bubbels is voor velen de beste manier om helemaal tot rust te komen. Het heeft bovendien een verzorgende functie voor je lichaam, omdat je spieren in bad bijvoorbeeld goed tot rust kunnen komen na het sporten. Een bad is vaak een goedkopere optie dan een luxe douche, maar daar staat tegenover dat een bad meer ruimte in beslag neemt, waardoor je minder ruimte overhoudt voor andere dingen in je badkamer.

Een bad en een luxe douche zijn allebei hele goede opties om in je badkamer op te nemen. Het is aan te raden om na te denken waar jij zelf het meeste behoefte aan hebt. Zet alle voor- en nadelen op een rijtje, maar ga online ook zeker op zoek naar inspiratie. Door te zien hoe het bij anderen in de badkamer uitgevoerd is, kun je er een goed beeld bij krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld badkamer inspiratie bij Baden+ opdoen, om te zien waar jij een goed gevoel bij hebt. Twijfel je wat het beste in jouw badkamer past, laat je dan ook zeker adviseren door een vakman. Een badkamer opnieuw inrichten is niet iets wat je elke maand gaat doen, dus als je het doet, kun je het beter in één keer goed doen.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Baden+.

Back to Top