De mooiste deuren voor een modern uiterlijk

De mooiste deuren voor een modern uiterlijk

Je bent bezig met een verbouwing en je wilt een nieuwe deur plaatsen. Zoveel keuzes vallen er te maken dat je niet eens weet waar je moet beginnen! Daarom word je in dit korte artikel op weg geholpen. Je leest hier hoe groot een deur minimaal moet zijn, welke deur je interieur een moderne look geeft en hoe je een moderne uiterlijk creëert. 

Hoe groot moet de deur zijn?

Standaard zijn de deuren tussen de 2 en 2,15 meter hoog en 80 centimeter breed. Binnendeuren kunnen 70 centimeter zijn. Als mindervaliden vaak langskomen is het verstandig om minimaal 80 centimeter aan te houden. 

Wil je een stompe deur of een opdekdeur?

Het verschil tussen een stompe deur en een opdekdeur is dat een stompe deur in het kozijn valt. Een opdekdeur valt op het kozijn en wordt met scharnieren bevestigd. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen. 

Wat voor binnendeur kies je?

De keuze voor een binnendeur is van invloed op de sfeer in het huis. Wil je bijvoorbeeld een chique uitstraling creëren? Ga dan voor stalen deuren. Stalen deuren en kozijnen geven je huis een modern uiterlijk. 

Stalen materialen oogt stoer en robuust. Een stalen deur is bijvoorbeeld echt een blikvanger. Het staal zorgt voor een ruimtelijke sfeer. Het is daarom goed te combineren met grote ramen. 

Combineer een stalen deur met andere stalen elementen

Wil je een industrieel tintje? Je geeft je huis een industriële look door bijvoorbeeld te kiezen voor een stalen kruk, een stalen deur of balustrades. De keuze is reuze! 

Welk behang kies je voor een modern uiterlijk?

Op dit moment is het in om chique ontwerpen als behang te kiezen. Moderne motieven als patronen en bloemen passen goed bij een stalen ontwerp. Ga hier wel voor zwart. Kies bijvoorbeeld voor behang met zwart-witte verticale lijnen. Uiteindelijk moet het wel allemaal goed bij elkaar passen!

Back to Top