Verschillende soorten bedden

Verschillende soorten bedden

Bij het inrichten van je slaapkamer is er een ding dat niet kan missen, dat is je bed. Bij een bed is het niet alleen belangrijk dat deze comfortabel is maar het is ook belangrijk dat het mooi bij het interieur van je slaapkamer staat. Er zijn veel verschillende soorten bedden, al deze bedden hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Omdat een bed elke nacht gebruikt wordt is het belangrijk om te weten wat de eigenschappen van deze bedden zijn voordat je het aanschaft.

Conventionele bedden

Alle verschillende soorten bedden zijn onder te verdelen in een paar categorieën. De eerste categorie zijn de conventionele bedden hier vallen boxsprings en waterbedden onder. Dit zijn bedden met een bedbodem en een matras of met een losse bedbodem. Al deze soorten hebben hun eigen specifieke kenmerken.

Ledikant

Een van de verschillende soorten bedden is het ledikant, een ledikant heeft veel verschillende soorten varianten. Zo heb je ledikanten die van staal zijn of van hout. Een ledikant kun je herkennen aan het matras dat boven de bed bodem uitsteekt. Omdat het matras boven de bed bodem uitsteekt voel je het niet als je uit bed stapt.  Ledikanten zijn dus in allerlei soorten en maten te krijgen. Zo kan je ledikanten voor een- of twee personen kopen of in verschillende kleuren. Je kunt van een ledikant zelfs een hemelbed maken door er een mooi gordijn overheen te hangen.

Boxspring

Als je van luxe en comfort houdt maar hier niet veel geld voor wilt uitgeven, dan is een boxspring ideaal. Een boxspring staat ook wel bekend als een hotelbed. Het is een bedbodem met daarop nog een matras. Meestal heeft een boxspring een gestoffeerde achterzijde. Bij boxsprings zijn er ook heel veel keuzes, je kunt bijvoorbeeld de kleur kiezen, de soort stof, wat voor matras je erop zou willen. Je kunt zelfs voor een boxspring met een printje kiezen! Zo kun je je boxspring helemaal aanpassen aan je eigen behoeften en wensen.

Waterbed

Waterbedden zijn er in verschillende soorten, er zijn hardside waterbedden, sofstide waterbedden of een lichtgewicht waterbed. De ombouw van een hardside waterbed is vergelijkbaar met een ledikant, de ombouw van softside waterbedden zijn vergelijkbaar met een boxspring en de ombouw van lichtgewicht waterbedden zijn eigenlijk alleen een watermatras. Een waterbed is ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van rug of nekpijn, Nadeel van een waterbed zijn dat deze goed moet worden omhooghouden en daarnaast moet het ook altijd verwarmd worden wat heel wat stroom kost.

Back to Top