Inrichten kantoor aan huis

Inrichten kantoor aan huis

Zelf je eigen muziek uitkiezen tijdens het werken, in een makkelijke outfit werken, geen uren in de files, dat zijn enkele voordelen van thuiswerken. Bij een kantoor aan huis heb je meer vrijheid en kun je je werkplek inrichten hoe jij wilt. Maar wat moet er allemaal niet ontbreken bij een kantoor aan huis en waar moet je op letten? In dit artikel enkele tips voor een ideale kantoor inrichting.

De ruimte

De ruimte waarin je gaat werken is erg belangrijk. Hierbij komt ook de uitstraling van het bedrijf bij kijken. Of je nou voor een grote onderneming werkt of als zelfstandig ondernemer, de corporate identity is de uitstraling die jij naar anderen uitstraalt. De uitstraling die jij naar anderen overbrengt begint met je eigen gevoel, dat gevoel wordt mede gevormd door jouw werkomgeving, waaronder dus ook jouw kantoor aan huis.

Zorg dus voor een werkplek waar je je op je gemak voelt. Een rustige werksfeer waar jij je goed kunt concentreren is erg belangrijk. Over het algemeen geldt voor een kantoorinrichting  ‘less is more’. Hoe minder attributen en accessoires des te minder afleiding. Voor een gezonde werkruimte zijn planten altijd welkom, ze zorgen voor frisse lucht en leven in de ruimte. Naast planten is het ook van belang dat er een goede ventilatie in de ruimte is. Zorg dat er ramen en deuren zijn die open kunnen zodat er lucht door de ruimte kan stromen.

Een aparte ruimte

Veel thuiswerkers kiezen bij een kantoor aan huis voor een plekje in de woonkamer.  Het is echter beter om een aparte ruimte te gebruiken. Zodat je werk en privé goed gescheiden kunt houden. Daarnaast wordt er in de woonkamer ook vaak minder aandacht besteedt aan de werkplek, waardoor er vaak op een keukenstoel, barkruk of in de bank wordt gewerkt. Dit is voor de werkhouding niet aan te raden. Men kan beter een kwalitatieve bureaustoel met een degelijk bureau gebruiken.

Het bureau

Werk je veel achter de computer zorg dan voor een goed bureau. Probeer een ‘Clean Desk Policy’ te hanteren, waarbij zo min mogelijk rommel op het bureau zorgt voor een overzichtelijke opgeruimde werkomgeving. Probeer het bureau op een plek te plaatsen waar ook voldoende daglicht komt. Zorg wel voor geen direct frontaal zonlicht, maar probeer het bureau eerder dwars te plaatsen. Is dat niet mogelijk, probeer dit dan met zonwering op te lossen. Kijk voor verschillende kwalitatieve bureau mogelijkheden eens op Officetopper.com. Een goed bureau is in hoogte verstelbaar, zodat het precies op jouw lengte en werkhouding kan worden afgesteld. Zo ziet men steeds vaker elektrisch verstelbare bureau’s of zelfs zit-sta bureaus die de mogelijkheid bieden om het zittend werken af en toe af te wisselen met staand werken.

Computer

Ondanks dat flexwerkers vaak met een laptop werken omdat deze makkelijk op verschillende locaties te gebruiken zijn. Kan men toch echt het beste gebruik maken van een desktop. Dit is voor de werkhouding stukken beter. Indien je toch met een laptop werkt, probeer deze dan op een standaard te plaatsen zodat het beeldscherm op ooghoogte staat en probeer met een aparte muis en toetsenbord te werken.

De bureaustoel

Om fijn te kunnen werken is een goede werkhouding van groot belang. De bureaustoel speelt hierin een grote rol. Koop niet de eerste beste stoel die je tegenkomt, maar probeer daadwerkelijk een goede kwalitatieve stoel aan te schaffen. Een goede stoel is op verschillende manieren verstelbaar. Een goede verstelbare bureaustoel kan rugklachten al snel voorkomen.

Back to Top