Wat voor soort bubbelbaden zijn er?

Wat voor soort bubbelbaden zijn er?

Tegenwoordig zijn bubbelbaden niet alleen nog te vinden in zwembaden en wellness oorden. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf een bubbelbad te kopen. Zit je er zelf ook aan te denken om een bubbelbad aan te schaffen, lees dan hieronder de voor- en nadelen en welke soorten bubbelbaden er zijn.

De voor- en nadelen

Een bubbelbad is een bad gevuld met water rond de 38 graden Celsius. Door lucht dat uit verschillende gaten in het bad komen ontstaan er bubbels. De meeste baden beschikken daarnaast ook over warme stralen onder water die het bad op temperatuur houden. Als je op zoek bent naar een bubbelbad zal je er al snel achter komen dat er verschillende termen voor bubbelbaden gebruikt worden. De termen whirlpools of hot tubs zullen je dan ook vast niet onbekend voorkomen.  Bubbelbaden zijn niet alleen ideaal voor ontspanning en warmte maar worden gebruikt voor meerdere doeleinden. Naast dat ze voor warmte en ontspanning gebruikt worden, wordt een bubbelbad ook gebruikt om de spieren en gewrichten warm te maken en ervoor te zorgen dat ze minder pijn doen. Dit wordt ook wel hydrotherapie genoemd. Er zijn verschillende soorten bubbelbaden, zo heb je bubbelbaden die bedoeld zijn om in huis te plaatsen maar de meeste bubbelbaden zijn bedoeld voor in de tuin. Verder kun je de soorten bubbelbaden verdelen tussen bubbelbaden van hout en bubbelbaden die gemaakt zijn van plastic. Als je een bubbelbad goed wilt blijven gebruiken moet je ervoor zorgen dat deze goed schoon blijft. Als je dit niet voldoende of niet goed genoeg doet kunnen er makkelijk infecties ontstaan. Bubbelbaden hebben ook nadelen, zo wordt er gedacht dat dit de sperma van de man negatief kan beïnvloeden of dat het problemen kan veroorzaken bij de bevalling van de vrouw.

Bubbelbaden van hout

Bubbelbaden van hout waren tot de jaren 70 de meest voorkomende bubbelbaden. Ze worden vaak vergeleken met een ton omdat ze vaak heel diep zijn en in hout zijn geplaatst omdat dat voor de vorm makkelijker is. De bubbelbaden van hout hebben vaak banken in het bad om op te zitten

Bubbelbaden van plastic

Bubbelbaden die gemaakt zijn van plastic bestaan vaak maar uit één stuk, en bevat in tegenstelling tot de houten bubbelbaden verschillende zit stukken. Tegenwoordig kunnen in deze zitstoelen zelfs massage elementen zitten. Deze baden zijn populairder omdat ze goedkoper zijn en minder energie verbruiken.

Voor meer aanbod in zwemspa’s en jacuzzi’s kun je terecht bij spa-pro.eu.

Back to Top