10 musea in Rotterdam waardoor u de stad leert kennen

10 musea in Rotterdam waardoor u de stad leert kennen

In dit artikel benoem ik een aantal Rotterdamse musea. Deze musea verschillen qua thema van elkaar en daardoor zal iedereen wat tegen komen wat ingaat op zijn/haar interessegebied.

  • Museum Boijmans Van Beuningen.In dit museum reist u, door middel van de hier getoonde schilderijen, van de vroege Middeleeuwen tot de 21 e eeuw. Naast de normale collectie zijn hier ook wisselende exposities te vinden en worden er regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
  • Het Wereldmuseum Rotterdam.De voortzetting van het Museum voor Land- en Volkenkunde toont u stukken omtrent culturen in het verleden en heden. De meer dan 1800 etnografische objecten tonen u de verhalen van verschillende culturen in Afrika, Oceanië, Azië, het Islamitische erfgoed en Noord- en Zuid-Amerika.
  • Het Maritiem Museum Rotterdam.Deze absolute aanrader herbergt een grote scheepvaart- en havencollectie in het centrum van Rotterdam. Naast dit museum ligt het gratis toegankelijke Havenmuseum. Hier kunt u een grote collectie museumstukken vinden omtrent schepen en overslagmiddelen.
  • Het Nederlands Fotomuseum.In deze schatkamer van de fotografie vindt u een veelzijdig en verrassend publieksaanbod omtrent de fotografie. Hoewel hier een veelzijdig beeld wordt gegeven van fotografie ligt de focus vooral op de fotografie als artistiek en maatschappelijk medium. Bovendien organiseert dit kenniscentrum van fotografie ook nog internationale tentoonstellingen.
  • Trompenburg Tuinen & Arboretum.In deze prachtig aangelegde plantentuin vindt u een grote collectie bomen, struiken, bollen, knollen en vaste planten. Deze, aan de rand van het centrum gelegen, tuin is voor plantenkenners een ware schatkamer en voor de naar rust beluste wandelaar een weldaad.
  • Het Feyenoord Museum.Mocht u Feyenoord een warm hart toedragen of willen lachen om het minimale aantal behaalde landskampioenschappen? Dan is het Feyenoord Museum een plaats waar u aan uw trekken kunt komen.
  • Het Trammuseum Rotterdam.In dit museum vindt u een grote collectie oude trams in al hun voormalige glorie.
  • Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.Dit museum beschikt over liefst 363.200 museumstukken. Echter worden alleen de zogenaamde interessante stukken getoond. U kunt hier objecten vinden omtrent geleedpotigen (insecten, kreeftachtigen en spinnen), weekdieren en gewervelde dieren. Al met al wordt hier dus een breed spectrum van het dieren- en plantenrijk vertegenwoordigd.
  • Het Oorlogsverzetsmuseum Rotterdam.Dit museum geeft u een duidelijk beeld van de oorlogsjaren in de regio Rotterdam. Het museum beschikt over een brede collectie van voorwerpen, foto’s, affiches en kleding uit de periode 1940-1945. Voor jong en oud met historisch besef is dit aanrader om te bezoeken.
  • Het Belasting & Douane Museum.In dit museum vindt u een breed scala aan voorwerpen omtrent douane & belasting. U kunt hierbij denken aan smokkelobjecten, ambtskostuums, schilderijen, meet- en weeginstrumenten, foto’s en diverse andere unieke objecten.

Verhuizen naar Rotterdam

Het is goed mogelijk dat u dit artikel heeft gelezen als niet-Rotterdammer. Dit zou betekenen dat u deze schitterende musea niet in de buurt heeft. Mochten de zojuist opgesomde musea u aanspreken dan is verhuizen naar Rotterdam misschien een optie. Een verhuizer in Rotterdam die u hierbij kunt helpen of voor een woningontruiming in Rotterdam bent u hier aan het goede adres.

Back to Top