Alles over boxsprings

Alles over boxsprings

Voordelen van boxsprings

Voordelen van boxsprings is dat ze te verkrijgen zijn in allerlei verschillende materialen en kleuren. Daarnaast is een boxspring een actief verende bedbodem dus dit zorgt in combinatie met een goed matras een uniek comfort. Ook is een boxspring eEen boxspring is een bedbodem, zoals ook een lattenbodem of een spiraalbodem een bedbodem is. De naam boxspring is een vertaling uit het Engels. Box betekent kist en spring betekent veren. Dus letterlijk overgenomen is een boxspring een kist met veren. Doordat de boxspring de laatste 20 jaar erg gestegen is qua populariteit wordt de naam boxspring ook vaak gebruikt als benaming voor totale bedden. De boxspring is zo populair omdat het vaak een geweldig comfort heeft.

Waaruit bestaat een boxspring?

Een boxspring bestaat uit het boxspring frame wat van hout of staal kan zijn, daarnaast heeft een boxspring ook een binnenvering, wat het verende midden van de boxspring is. Dit kunnen zowel bonellveren zijn als pocketveren. Ook heeft een boxspring een drukverdeler, dit zorgt ervoor dat de druk over de veren verdeeld wordt. Verder heeft een boxspring nog een comfortlaag van schuim, een bekleding en een ondersteuning van de boxspring, denk hierbij aan meubelpootjes. Een boxspringset bestaat vaak uit 1 of 2 boxspring, een hoofdbord, matrassen en ondersteuning.

Wat bepaalt het comfort van de boxspring?

Het comfort van een boxspring wordt bepaald door de verschillende afdeklagen, drukverdelers en het binnenveringsinterieur. Bij geveerde boxsprings is de basis bonellveren of pocketvering. Voor het juiste comfort bij boxsprings kun je bijvoorbeeld eens kijken bij Boxspringkopen.nl.

Prijsverschillen

Aanbieders van boxsprings hanteren vaak veel verschillende prijzen. Dit komt omdat het tussen de aanbieders gewoon verschilt in kwaliteit, service en materiaal. De materialen die gebruikt worden in goedkope bedden hebben vaak een minder lange levensduur dan de materialen die gebruikt worden in duurdere bedden. Goede materialen zijn altijd duurder van inferieure materialen. Dit is natuurlijk logisch maar aan de buitenkant zie je vaak het verschil niet. Daarom is het belangrijk dat u zich hier goed over laat informeren.

en van de bestverkochte bedden van de laatste jaren. Ongeveer 90% van de bevolking van Nederland kiest voor een boxspring. Dit komt dus mede doordat ze te verkrijgen zijn in veel verschillende designs waardoor er voor ieder wat wils is, dat in combinatie met een goed matras en ultieme comfort is het een bed wat je eigenlijk niet kunt missen.

Back to Top