Hoe werkt verwarming via infrarood panelen?

Hoe werkt verwarming via infrarood panelen?

Een verwarming die functioneert via een infrarood paneel, is een keuze die steeds meer in trek is. Wil je meer weten over hoe verwarming via infrarood panelen werkt? Lees dan snel dit blog artikel. Hierin vertellen we alles over de werking van infrarood verwarming en leggen we de verschillen met andere soorten verwarming uit. Daarnaast bespreken we ook de voordelen van infraroodverwarming, zodat je eenvoudig kunt bepalen of dit de beste keuze voor jouw woning is.

 

Dit is hoe een infraroodverwarming werkt

In de eerste plaats is het van groot belang om aan je uit te leggen hoe infraroodverwarming precies werkt. In de basis bestaat dit systeem uit verschillende panelen die in de wand of het plafond zijn verwerkt. Deze panelen converteren elektriciteit naar infraroodstraling. Hierbij gebruiken ze niet de lucht om warmte over te dragen, maar verspreiden ze infraroodstraling rechtstreeks. Deze stralende warmte warmt vervolgens je muren en vloeren op. Daardoor voel je zelf ook algauw de warmte in je ruimte.

 

Wat zijn de verschillen met andere soorten verwarmingen?

Er zitten enkele verschillen tussen infrarood verwarming en verwarming via andere systemen. Zo werkt een convectieverwarming voornamelijk door lucht op te warmen, waardoor je alleen in direct contact met deze warmte komt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerverwarming, wordt de warmte bij infraroodverwarming overal in je huis verspreid. Ook heb je voor een infraroodverwarming geen lange leidingen nodig en kan het daarom makkelijk worden geïnstalleerd.

 

Welke voordelen deze wijze van verwarmen heeft

Tot slot is het zaak om de voordelen van infraroodverwarming te bespreken. Het grootste voordeel van deze wijze van verwarmen is dat je muren en vloeren snel worden opgewarmd, waardoor je binnen mum van tijd een aangename warmte ervaart. Daarnaast verbruikt het systeem ook minder energie, waardoor je op de lange termijn meer geld kunt besparen. Ook is de installatie van een infraroodverwarming veel gemakkelijker dan bij andere systemen.

 

Al met al heb je in deze blog een duidelijk beeld gekregen van hoe verwarming via infrarood panelen werkt. De voordelen zijn dan ook talrijk, waardoor je gemakkelijk kunt bepalen of dit systeem het beste bij je woning past. Wanneer jij dus op zoek bent naar een goed systeem om je woning te verwarmen, is infraroodverwarming zeker de moeite waard.

Back to Top