Hoe jij de juiste vloer voor jouw huis kiest

Hoe jij de juiste vloer voor jouw huis kiest

Toe aan een nieuwe vloer of neem je binnenkort de sleutel van een nieuwbouwwoning in ontvangst? Het uitkiezen van een vloer kan best weleens lastig zijn. De keuze is reuze en juist dat maakt het lastig. Wat voor vloer heb jij nodig, welke vloeren zijn er en welke vloer vind jij echt heel erg mooi? In deze blog bespreken we een aantal verschillende soorten vloeren. Zo weet jij straks waar je op moet letten én wat de mogelijkheden zijn!

Houten vloeren

Houten vloeren zijn één van de oudste vloersoorten die er bestaan. Deze vloeren werden vroeger al gelegd in kastelen en landhuizen. Tegenwoordig is de houten vloer ook nog ontzettend geliefd. Dit komt mede door de luxueuze uitstraling en feeling van de vloer. Een houten vloer is beschikbaar in verschillende soorten planken in verschillende breedtes, lengtes en kleuren. Een houten vloer kan zelfs een custom bewerking krijgen. Dit wordt gedaan met een enkele of combinatie van oliën of was. Op deze manier kan je de vloer helemaal naar wens maken.

Een houten vloer kan worden gelegd in rechte planken, maar leent zich er ook uitstekend voor om gelegd te worden in populaire patronen, zoals visgraat en Hongaarse punt.

De prijs van een houten vloer ligt over het algemeen wat hoger dan bijvoorbeeld PVC of laminaat vloeren. Echter kan dit gezien worden als een investering. Een mooie houten vloer gaat met de juiste zorg wel 50 jaar blijven liggen. De levensduur van een houten vloer is afhankelijk van de mate van onderhoud, de dikte van de toplaag en gezinsgrootte. Een vloer waar dagelijks tien mensen overheen lopen, slijt sneller dan een vloer waar dagelijks twee mensen overheen lopen.

PVC vloeren

PVC vloeren worden de laatste jaren steeds populairder in woonhuizen. Niet zo gek ook, want deze vloer kent bijna alleen maar voordelen! Zo gaat een kwalitatief goede PVC vloer wel jaren mee en heeft de vloer geluiddempende eigenschappen. Hierdoor is de vloer ontzettend geschikt voor in tussenwoningen of appartementencomplexen. Een PVC vloer is ook makkelijk te onderhouden, namelijk alleen met een stofzuiger en af en toe een dweil.

Een PVC vloer is over het algemeen duurder dan een laminaatvloer, maar goedkoper dan een echte houten vloer. Een PVC vloer kan worden gelegd in verschillende patronen, van rechte planken tot visgraat en Hongaarse punt.

Laminaat vloer

Hoewel een laminaat vloer en PVC vloer op het eerste oog misschien hetzelfde lijken, zijn ze dat in de basis niet. Een laminaat vloer wordt gemaakt van gestapelde platen samengeperst houtvezel. Een PVC vloer wordt gemaakt van polyvinylchloride, een kunststof. De meeste laminaat vloeren zijn voorzien van een harde anti-kraslaag, waardoor deze vloer minder snel krast dan een PVC of houten vloer. Een laminaat vloer kan ook worden gelegd in verschillende patronen en is voordeliger dan een PVC of houten vloer.

Welke vloer past bij mij?

Welke vloer bij jou past, is echt afhankelijk van jouw woonsituatie. Een groot huishouden heeft baat bij een vloer die ontzettend slijt- en krasbestendig is. Een PVC of laminaat vloer is minder gevoelig voor hardnekkige, agressieve vlekken dan een houten vloer. Laat je adviseren door een expert, zoals door de vakmensen van https://www.parketloods.nl/de-vloeren-specialist.html voordat je de knoop doorhakt. Zo voorkom je teleurstellingen en zorg je ervoor dat jouw vloer uiteindelijk helemaal bij jou past.

Back to Top