Neem het soort behang dat bij je huis past

Je bent net verhuisd, of je bent toe aan wat anders. Wat je reden ook is, op een gegeven moment wordt het tijd voor een nieuwe muur. Je kunt de muur op verschillende manieren bedekken. Je zou het bijvoorbeeld kunnen stuken, maar je kunt ook gemakkelijk kiezen voor behang. Mocht jij voor behang kiezen is het nog maar de vraag welk soort behang nu bij jou past. Als jij behang online aan het uitzoeken bent, dan krijg je namelijk zeer veel mogelijkheden voor ogen.

Maak gebruik van duplexbehang

Allereerst het voordeligste behang: het duplexbehang. Dit behang bestaat uit twee lagen en is verkrijgbaar is een gladde of reliëf uitvoering. Het voordeel van de reliëf uitvoering is dat de achtergrond minder opvalt.

Het nadeel van duplexbehang is dat het kwetsbaarder is dan andere soorten en je kunt er niet op schilderen. Daarnaast kun je hem ook niet schoonmaken.

Kiezen voor vinylbehang

Mocht je kiezen voor vinylbehang dan mag je weten dat het van betere kwaliteit is dan duplexbehang. Het vinyl behang kun je in twee soorten kopen: schuim- en hard vinyl. Allebei hebben ze een kunststof toplaag. Hard vinyl is sterker en is goed geschikt voor vochtige ruimtes. Over beide soorten kan worden geschilderd.

Het gemak van vliesbehang

Wanneer jij een gladde achtergrond hebt kun je kiezen voor vliesbehang. Dit soort behang is zeer eenvoudig te verwerken. De reden hiervoor is dat het niet uitzet of krimpt als het nat wordt. Je smeert de muur in met lijm en je plakt het behang erop.

Gebruik maken van glasweefsel

De laatste, maar zeker niet de minste. Glasweefsel is wel een van de duurste behangsoorten, maar dat vind je ook wel terug in de praktijk. Zo maakt glasweefsel oneffenheden onzichtbaar, is het gemakkelijk plaatsbaar, beschermt je wand goed en is het ook geschikt voor een ruw plafond. Wel moet je dit behang nog schilderen na plaatsing.

Back to Top