Tips voor de inrichting van je kantoor

Tips voor de inrichting van je kantoor

Wanneer je kantoor aan de kleine kant is, hoeft dit geen probleem te zijn, je moet dan wel extra goed letten op hoe je de ruimte inricht. Kasten zijn handig om spullen in op te bergen, maar ze nemen vaak veel ruimte in beslag. Een grote vergadertafel, heb je die wel echt nodig? Of is dat slechts een opvulling van de al erg kleine ruimte? Hoe jij het beste jouw kleine kantoor in kunt richten, lees je in dit artikel. 

Welke meubels moet je kiezen? 

Hoe meer accessoires en meubels je aan jouw kantoor toevoegt, hoe drukker en kleiner de ruimte eruit ziet. Hoe gezellig al die accessoires ook zijn, het lijkt daardoor een stuk rommeliger. Je kunt daarom beter voor een groot wit bureau kiezen of voor een mooie tafel van Epoxy Studio voor optisch meer ruimte. Ga wel voor de aankoop na of de tafel goed past in het kantoor.

Daglicht zorgt optisch voor meer ruimte

Onze creativiteit wordt minder als er weinig daglicht naar binnen komt in de kantoorruimte. Door weinig daglicht wordt je sneller moe en hierdoor neemt de concentratie van het personeel af. Door veel gebruik te maken van daglicht creëer je optisch meer ruimte in je kantoor. Op het moment dat je kleine ramen hebt, is het belangrijk dat je hier niks voor zet. Als je namelijk wat voor het raam gaat zetten, neemt dit alleen maar meer daglicht weg. Plaats je bureau zo in het kantoor dat het naar buiten gericht is. Wanneer je hierop let, zal het kantoor gelijk ruimer aanvoelen!

Het effect van glazen wanden

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er glazen wanden geplaatst worden in moderne kantoorpanden. Hoewel zo’n glazen wand kan zorgen voor minder privacy op de werkvloer, laat het je kantoor wel een stuk groter lijken. Met de glazen wanden ben je betrokken met de ruimte naast je. Door glazen wanden weg te zetten in plaats van dichte wanden, komt er ook een stuk meer licht in het kantoor. Dit zorgt voor meer openheid en ruimtelijkheid.

Back to Top