Zo creëer je een fijne werkplek voor optimale prestaties

Zo creëer je een fijne werkplek voor optimale prestaties

Doordat je wekelijks vele uren vertoeft achter je bureau, is het van belang dat je een werkplek hebt die bijdraagt aan je prestaties. Maar ook de nodige ontspanning en afleiding biedt. Maar hoe creëer je nou zo’n fijne werkplek die aan deze eisen voldoet? Wij geven je tips voor het optimaliseren van je werkplaats voor zo goed mogelijke werkprestaties.

Bureau en bureaustoel

Omdat je dagelijks tot wel acht uur achter je computer kan zitten, is een goede bureaustoel en bureau een vereiste. Zo is het verstandig om bijvoorbeeld te kiezen voor een ergonomische bureaustoel die de rug voldoende ondersteund. Daarnaast is een verstelbaar bureau echt een aanrader. Zo kan je er ook voor kiezen om voor de verandering tijdelijk staand te werken. Accessoires als een ergonomische muis, toetsenbord en een voetensteun dragen bij aan het werkcomfort.

Plek voor ontspanning

Ontspanning is belangrijk. Zorg voor een plek van ontspanning op je werkplek zodat je naderhand weer vol, frisse energie aan de bak kunt. Heb je en thuiswerkplek kan dit een simpele zitzak zijn waar je even lekker kan ontspannen. Werk je op kantoor met meerdere collega’s is een dartboard en een tafeltennistafel een fijne manier voor ontspanning tussen het harde werken door.

Planten

Planten op kantoor hebben een positief invloed op je werkprestaties. Zo zorgen planten voor een betere luchtkwaliteit en verminderen ze stress. Maar planten brengen ook sfeer met zich mee en geven je kantoor of werkplek net even een andere uitstraling en zorgen ook voor een andere akoestiek.

Akoestiek

Ook een goede akoestiek is belangrijk. Een kale kantoorruimte kan een hol effect hebben, maar ook een echoënde ruimte is niet wat je wilt. Door je kantoorruimte te vullen met onder andere planten. Zo zie je tegenwoordig steeds vaker verticale tuinen. Dit zijn groene wanden van mos of kunstplanten die het kantoor voorzien van een betere akoestiek en daarnaast ook echt een eyecatcher zijn.

Verlichting

Verlichting is heel belangrijk voor op je kantoor. Een te lichte of te donkere ruimte heeft negatieve invloed op je werkprestaties. Voldoende licht zorgt dat je minder snel vermoeid raakt. Wat voldoende licht is, is heel persoonlijk. Zo zijn er lampen waarbij je zelf de lichtsterkte kan instellen. Ook voldoende ramen met lamellen waarbij je zelf de lichtinval kunt bepalen, zijn een aanvulling voor je werkplek.

Frisse lucht

Een goede temperatuur is voor iedereen anders. De één wil het graag warm op kantoor hebben en de andere juist weer koud. Over het algemeen is het in een kantoor tussen de 18 en 22 graden. Een droge lucht kan zorgen voor hoofdpijn en droge ogen. Door gebruik te maken van een airco kan je makkelijker warme en koele lucht creëren en de luchtvochtigheid bepalen. Een airco is ideaal voor tijdens koude winters en warme zomermaanden wanneer een raam niet meer helpt. Nu kan je ervoor kiezen om een airco te kopen, maar niet elke werkplek is geschikt voor het installeren van een aircosysteem. Je kunt ook een mobiele airco kopen. Dit is een goedkopere oplossing dan een compleet aircosysteem en een mobiele airco is ook nog eens makkelijk verplaatsen en op te bergen mocht dit nodig zijn.

Back to Top