De voordelen van een visgraat vloer

De voordelen van een visgraat vloer

Eén van de grootste trends in vloerenland is de visgraat vloer. Dit is een vloer waarbij de houten delen in een schuin lopend patroon zijn gelegd. Met een visgraat vloer heb je echt een eyecatcher in huis. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een visgraat vloer. 

Een adellijke sfeer in huis

Een vloer met een visgraat patroon zorgt voor een echt unieke sfeer in huis. Al in de Middeleeuwen werd dit type vloer gebruikt. In die tijd was het een exclusieve vloer waarmee je kon laten zien dat je geld had en van adel was. En ook vandaag de dag proef je nog die adellijke sfeer in woningen waar een visgraat vloer is gelegd. Hoe je je woning ook hebt ingericht, een visgraat vloer zorgt altijd voor een elegante uitstraling.

In vele uitvoeringen verkrijgbaar

Met een visgraat vloer kun je werkelijk alle kanten op. Het patroon kan namelijk in combinatie met allerlei soorten vloeren worden gelegd.

  • Visgraat parket, een authentieke houten vloer die tot wel 100 jaar mee kan gaan.
  • Visgraat laminaat, een voordeligere variant die minder lang mee gaat, maar wel dezelfde klassieke uitstraling biedt.
  • PVC visgraat, ook een uitstekende keuze als je wilt gaan voor visgraat. Deze variant is waterbestendig en dus ideaal voor plaatsing in de badkamer of wc.
  • En nog veel meer, zoals bamboe of kurk.

Een visgraatvloer is dus volledig af te stemmen op jouw wensen. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog de keuze tussen een rustige of rustieke sortering of tussen brede of smalle planken. En elke uitvoering zorgt weer voor een specifieke sfeer in huis.

Combineerbaar met vloerverwarming

Een laatste groot voordeel van visgraat is dat het goed is te combineren met vloerverwarming. Dit komt onder meer omdat een visgraatvloer nauwelijks werking heeft. Combineer je dit met een 10dB TNO-geluid reducerende ondervloer, dan zit je helemaal gebakken.

Back to Top