3 manieren om epoxy toe te passen

3 manieren om epoxy toe te passen

Epoxy zie je steeds vaker terugkomen. Het mooie, glanzende spul is op enorm veel manieren te gebruiken. In dit artikel vertellen we je over de drie populairste manieren voor het gebruik van epoxy.

De tafel

Veruit de meest bekende en populaire manier voor het gebruik van epoxy is de toepassing op een tafel. Hierbij wordt een, meestal houten, tafel overgoten met epoxy, waardoor er een dunne, glanzende, doorzichtige laag op de tafel ontstaat. Deze laag zorgt voor een prachtig dieptespel en maakt dat de epoxy tafel makkelijk schoon te maken is. 

De vloer

Epoxy kan ook op de vloer gegoten worden. Dit werkt ongeveer hetzelfde als op een tafel: je krijgt namelijk een mooie, glanzende vloer met een fijne diepte. Een dergelijke vloer wordt vaak in zalen gebruikt, omdat dit erg makkelijk schoon te maken is. Daarbij is een dergelijke vloer slijtvast en kun je de vloer makkelijk repareren als deze schade oploopt. Door simpelweg een beetje epoxy toe te voegen, is er al snel niets meer van de schade te zien.

Accessoires

Naast het dekken van tafels en vloeren, kun je met epoxy nog veel meer. Zo kun je enorm veel verschillende soorten accessoires van epoxy maken. Het leuke is, dat je dat ook echt helemaal zelf kunt, bij winkels zoals Epoxy Shop kun je namelijk een starterskit voor epoxy kopen. Vervolgens kun je zelf je eigen sieraden en andere spullen maken. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het maken met epoxy: schaaltjes, onderzetters en fotolijstjes, het kan allemaal. 

Wil je nog wat meer doen? Met epoxy kun je ook prachtige decoraties en beelden maken. Zo kun je ook bepaalde voorwerpen in gieten, waardoor deze voorwerpen als het ware in een glanzende, doorzichtige box zitten. Zo kun je je eigen, bijzondere beelden en decoraties maken.

Back to Top