De voordelen van vloercoating

De voordelen van vloercoating

Heb je net een nieuwe vloer laten leggen in je woning of bedrijfsruimte? En wil je graag een extra beschermende laag? Of ben je die betonnen vloer in de garage al tijden zat, maar zie je het niet zitten om een compleet nieuwe betonvloer te laten leggen? In al deze gevallen kan een vloercoating een optie zijn. De coating is verkrijgbaar in verschillende varianten, kleuren en kan op allerlei manieren toegepast worden.

Voorkom uitglijders

Wanneer jouw bedrijf bestaat uit een garage, met daarnaast bijvoorbeeld een wasstraat kan het een gladde boel worden op de vloer. Dan wil je natuurlijk het liefst vervelende uitglijders bij jouw klanten en personeel voorkomen. Het is daarnaast ook niet heel prettig om de hele dag voorzichtige stapjes te moeten nemen, omdat anders de kans aanwezig is dat je uitgestrekt op de grond ligt. Voor optimale veiligheid kan je daarom kiezen om een antislip vloercoating aan te leggen, zodat iedereen op een stevige ondergrond staat. Het grote voordeel van deze coating is dat het ook nog eens water en vuil tegenhoudt, omdat deze coating naadloos is. Zo bespaar je ook nog eens heel veel tijd wanneer je de vloer goed schoon wilt houden.

Ook voor thuis

Epoxy is de meest gebruikte coating in de industrie. Dat komt door de slijtvaste en waterdichte eigenschappen van het harde materiaal. Een van de belangrijkste redenen dat epoxy vooral in de industrie wordt toegepast is het feit dat deze goed is bestand tegen zuren. Toch maakt dat de coating niet ongeschikt voor toepassing in huis. Integendeel, de hygiënische en naadloze afwerking van de coating zou juist geschikt zijn voor in huis. Echter dient er bij het aanbrengen van de epoxyvloer wel rekening te worden gehouden met voldoende ventilatie. Vraag eerst eens wat advies bij je gietvloer specialist, je kunt het eventueel zelf doen maar in de meeste gevallen is het handiger om een vakman in te schakelen.

Voor binnen en buiten

Wanneer je denkt aan een vloercoating, denk je wellicht aan een toepassing voor binnen. En dat klopt ook. Een vloercoating kan onder andere aangelegd worden op de vloer in huizen, garages, supermarkten en galerijen. Maar dankzij de krachtige bestanddelen is de coating ook geschikt voor buiten, zoals op trappen en bruggen. Hierdoor is het ook na een heftige regenbui veilig om hier overheen te wandelen.

Back to Top