Een vlag als feestelijke accessoire voor jouw interieur

Een vlag als feestelijke accessoire voor jouw interieur

Een vlag hangen we uit bij feestelijkheden, bijvoorbeeld wanneer iemand geslaagd is voor zijn of haar opleiding of op nationale feestdagen. Daarnaast gebruiken bedrijven een vlag als visitekaartje. Wanneer je vanaf een afstandje de vlag al ziet wapperen, is het ook een stuk eenvoudiger om het betreffende pand te vinden. Maar wist je dat je veel meer kunt doen met een vlag? Het doek is ook nog eens zeer geschikt om te gebruiken als feestelijke accessoire voor jouw interieur.

Vier de geboorte van je baby

Wanneer er een baby is geboren, hangt men vaak een slinger voor het raam of ze zetten een ooievaar in de tuin. Hierdoor wordt je huis al behoorlijk feestelijk, maar je kan ook door middel van een vlag aan iedereen laten zien hoe trots je bent op de geboorte van je nieuwe spruit. Maak je eigen ontwerp en laat je eigen vlag bedrukken. Zet bijvoorbeeld de naam van de baby op de vlag met de tijd van de geboorte, het geboortegewicht en de lengte van je kindje. Maar je kan het ook wat rustiger houden door alleen een korte tekst zoals ‘Hoera, een jongen!’ op de vlag te laten zetten. De vlag hang je eenvoudig op aan de zijkant van het raam door middel van de koordjes aan het doek. Naast dat je zo originele manier laat zien dat er een baby is geboren, heeft de vlag nog een ander groot voordeel. Het doek bedekt een groot gedeelte van het raam, waardoor je lekker veel privacy hebt en rustig op de bank kan zitten.

Gepersonaliseerde slinger

Een feestje is een leuke gelegenheid om je huis eens uitgebreid te versieren met slingers. Deze kan je in veel winkels kopen, maar heb je wel weer de welbekende gekleurde vlaggetjes en de exemplaren van papier-maché. Het is ook mogelijk om je eigen gepersonaliseerde slinger te laten maken met allemaal kleine wimpeltjes. Zoek bijvoorbeeld voor een gezinslid die zijn vijftigste verjaardag allerlei foto’s op van die persoon door de jaren heen. Laat deze vervolgens afdrukken op allemaal kleine wimpels. Wil je zo’n slinger het liefst voor een langere tijd in je woonkamer laten hangen? Deuk dan eens in de fotoboeken voor een echte trip down memory lane en verzamel foto’s met de leukste momenten van het hele gezin. De slinger kan je dan ophangen aan de muur, in plaats van allerlei fotolijstjes.

Scheidingswand

Houd je thuis een feest en wil je graag een scheidingswand in je ruimte? Dan is een vlag daar een snelle en eenvoudige oplossing voor. Bevestig het grote doek aan het plafond om bijvoorbeeld een scheiding te maken tussen de dansvloer en een rustige ruimte waar je gasten even plaats kunnen nemen wanneer ze even met elkaar willen kletsen en een drankje willen drinken. Raakt de vlag de grond, of valt er tijdens het feestje drinken over het doek? De vlag was je eenvoudig weer uit op 40 graden in de wasmachine. Zo kan je de vlag makkelijk weer gebruiken voor een volgend feestje.

Back to Top