De indeling van je huis praktischer en ruimtelijker?

De indeling van je huis is ontzettend belangrijk bij het bepalen van de gewenste, sfeer, lichtinval en praktische mogelijkheden. Veel moderne interieurontwerpers zoeken het uiterste op wat betreft de indeling van het huis. Open ruimtes zijn steeds meer bepalend in de interieur magazines en het is dan ook logisch dat er hier en daar een steunmuur moet worden opengebroken.

Open keuken

Klussers

Voor de handige klussers onder ons is het makkelijker om zelf te sleutelen aan de indeling van je huis. Wanneer je een bouwopleiding Zuid-West hebt doorlopen, kun je al snel zelf een tussen wandje verwijderen of juist plaatsen. Het is tegenwoordig weer de trend om de muur tussen je keuken en woonkamer open te breken zodat het ruim wordt, en je huis weer een geheel wordt.

afscheiden met schuif- of glazen deuren

Mocht je toch besluiten liever een afgescheiden keuken en woonkamer te hebben, dan kun je ruimte behouden door het plaatsen van schuifdeuren zodat je een kamer-en-suite creëert.  Ook deze klassieke trend is weer populair aan het worden. Het idee van een voorkamer zoals dit vroeger standaard in de herenhuizen aanwezig was geeft je interieur een bepaalde klasse mee.

afscheiding keuken

Ook is het mogelijk glazen deuren aan te brengen, waardoor je ongestoord kunt studeren in de ene ruimte, en kunt borrelen in de andere ruimte. Hierdoor behoud je de ruime uitstraling, en blijven over het algemeen je kamer en keuken ook lichter.

Tips om te verbouwen

Mocht je nu overstag zijn, en besluiten de indeling van je huis te wijzigen dan is het slim om een aantal tips op te volgen. Ten eerste is het van belang dat je niet te rigoureus besluit. Laat jezelf goed informeren en doe ideeën op bij andere mensen in huis, modelhuizen of simpel weg woonmagazines. Een verbouwing is namelijk niet simpel terug te draaien.

Wil je besparen in de kosten? Kijk hoeveel jezelf kan. Een klein beetje klusser kan veel sloopwerkzaamheden al snel zelf uitvoeren. Mocht dit niet het geval zijn, misschien kan je de hulp inschakelen van een goede vriend!

 

Back to Top