Wil jij je woning verkopen? Laat een dakdekker het dak controleren

Wil jij je woning verkopen? Laat een dakdekker het dak controleren

Het is tegenwoordig een goede periode om je woning te verkopen, want de prijzen van woningen zijn de afgelopen jaren soms wel verdubbeld. Je kunt dus zeer veel geld verdienen door je woning te verkopen. Als je je woning wilt verkopen, dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk geld voor je woning krijgen. Dat is begrijpelijk, maar het is dan wel van groot belang dat de staat van de woning optimaal is. Enkele gebreken kunnen de waarde van je woning aanzienlijk laten kelderen. 

 

Mogelijke schade aan het dak wordt ontdekt 

Als je nog nooit de daken van je woning hebt laten controleren en je wilt je woning verkopen, dan is het verstandig om een controle uit te laten voeren door een Eigenhuis Dakdekker in Rosmalen. De kans is namelijk groot dat er enkele gebreken worden gevonden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een scheur in het dakleer, maar ook aan houtrot. Als het om een scheur in het dakleer gaat, dan zijn de reparatiekosten vrij laag. Mocht het om houtrot gaan, dan is het soms nodig om het gehele dak te vervangen. De reparatiekosten lopen dan al snel in de tienduizenden euro’s. 

 

De waarde van je woning kan stijgen 

Wanneer een dakdekker heeft aangegeven dat het wellicht nodig is om het dak te bedekken en/of te repareren, dan betekent dat zeker niet dat het weggegooid geld is. Het is namelijk zo dat de waarde van een woning kan stijgen door het werk van de dakdekker. Dat zegt niet meteen dat dit ook altijd zo is, maar het is zeker mogelijk. Alleen bij een vervanging van het dak stijgt de waarde van de woning altijd. Dat is ook vrij logisch, want de nieuwe bewoners hoeven voor de aankomende tientallen jaren het dak niet te laten vervangen. 

 

Je vergroot de verkoopkansen 

Indien je de woning te koop hebt gezet, dan wil je natuurlijk dat de woning zo snel mogelijk verkocht wordt. Gelukkig verkoopt je woning sneller als je een dakdekker reparaties hebt laten uitvoeren. Veel mensen denken dat potentiële kopers schrikken als ze horen dat er recent reparaties zijn uitgevoerd, maar dit is onjuist.

 

Back to Top