Waarom lagedruk reiniging veel beter is dan hogedruk reiniging

Waarom lagedruk reiniging veel beter is dan hogedruk reiniging

Iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van hogedruk reiniging, maar hoe zit het nou met lagedruk reiniging? Over dit type reiniging wordt veel minder gesproken, terwijl dit toch veel voordelen heeft. In dit artikel bespreken we de werking van lagedruk reiniging (ook wel stoomreiniging genoemd) en wat de voordelen ervan zijn.

Hoe werkt lagedruk reiniging?

Een lagedruk reiniger heeft niet veel nodig om zijn werk te doen. Er is enkel water, elektriciteit en reinigingsvloeistof nodig zodat de stoomreiniger zijn werk kan doen. Dit is een efficiënte en zeer milieuvriendelijke manier van reinigen waarbij je vrijwel alles goed schoon krijgt.

Allereerst wordt de ondergrond voor behandeld. Vervolgens wordt er door middel van een lagedruk reiniger verneveld water gespoten. Door het hete water komt het vuil eenvoudig los van de ondergrond. Vanwege de hoge temperatuur die wordt bereikt, worden veel bacteriën gedood. Stoomreiniging leent zich goed voor het schoonmaken van je bedrijfspand, huis, damwanden of andere ondergronden die niet bestendig zijn tegen hoge druk.

De voordelen van lagedruk reiniging

Lagedruk reiniging brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder vind je een overzicht van alle voordelen van een lagedruk reiniger:

  • Het is een veelzijdige manier van schoonmaken. Door de lage druk is het geschikt voor vrijwel alle soorten ondergronden en wordt beschadiging voorkomen.
  • Omdat er alleen water, elektriciteit en een reinigingsmiddel nodig is, is dit type reiniging vaak goedkoper dan andere soorten reinigingen.
  • Er is minder vermogen nodig. Er wordt minder stroom verbruikt en het levert daarom ook minder geluidsoverlast op.
  • Het vergt minder kracht ten opzichte van hogedruk reiniging. Vanwege de hoge spuitkracht komt er veel terugslag bij kijken.
  • Een lagedruk reiniger kan worden ingezet om snel en efficiënt hardnekkig vuil schoon te maken. Door de stoom worden onder andere olieresten, vet, kalk, algen en andere vervuilingen met weinig moeite verwijderd. Toekomstig vuil krijgt hierdoor minder kans om zich vast te kleven.
  • Ook moeilijke plekken kunnen eenvoudig worden bereikt. Er is minder kracht nodig waardoor spatten wordt voorkomen.
Back to Top