Kiezen tussen een rolgordijn of inbetweens

Kiezen tussen een rolgordijn of inbetweens

Er zijn enorm veel verschillen de soorten zonweringen. Om een goede keuze te maken voor jouw woning, is het van belang om te weten welke varianten er precies zijn. In dit blog artikel willen we je dan ook informeren over twee varianten. Namelijk het rolgordijn en inbetweens. Deze vormen van zonweringen zijn namelijk verschillend, maar hebben wel het zelfde doel: de zon weren.

Wat is een rolgordijn en wat kun je er mee?

Een rolgordijn is eigenlijk precies zoals de naam het zegt: Het is een gordijn die je op rolt. Dit wordt gedaan door een rolsysteem aan de bovenkant van het raam. Als je vervolgens aan een touw trekt dan zal het gordijn voor het raam komen. Als je het touw naar de andere kant trekt, dan rolt het gordijn zichzelf weer op boven het raam. Dit heeft als voordeel dat je gemakkelijk de zon compleet kunt weren. Door het gebruik van een rolgordijn komt er dan ook geen zonnestraal meer het huis binnen.

Inbetweens laten plaatsen in je woning

Een andere variant om de zon te weren, is het gebruik van inbetweens. Dit zijn geen normale gordijnen, want deze laten altijd nog wat zonlicht binnen. Dit heeft als voordeel dat het nooit compleet donker is in de woning, maar dat je wel er voor kan zorgen dat er niet naar binnen gekeken kan worden. Dit kan dan ook fijn zijn in een slaapkamer of in een woonkamer.

De keuze tussen een rolgordijn of inbetweens

De verschillen zijn redelijk groot tussen een rolgordijn of inbetweens. Bij de ene ga je voor totale afsluit en bij de ander juist voor een kleine lichtinval. Daarnaast is de bevestiging en het uiterlijk van beide ook erg anders. Een inbetween gordijn zal dan ook bepalender zijn voor het interieur dan een rolgordijn!

Back to Top